Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση

Η σαλάτα ζυμαρικών είναι μια βασική επιλογή στην οποία μας αρέσει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά κατά τους ζεστούς μήνες. Έχουμε πολλές αγαπημένες παραλλαγές αυτού του βασικού συνοδευτικού, αλλά αυτή η ιταλικής έμπνευσης συνταγή είναι η εγγυημένη επιλογή μας όταν θέλουμε ένα συνοδευτικό ή ένα απολαυστικό χορταστικό πιάτο. Φτιάξτε το όπως είναι για μια αναζωογονητική, γεμάτη γεύση προσθήκη στο γεύμα σας ή ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να μάθετε πώς να το κάνετε εντελώς δικό σας. Αν ψάχνετε για μια συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών που δεν θα σας απογοητεύσει, διαβάστε για όλες τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να φτιάξετε την καλύτερη εκδοχή της:

Τα καλύτερα ζυμαρικά για σαλάτα ζυμαρικών:

Μια καλή σαλάτα ζυμαρικών είναι τόσο καλή όσο τα ζυμαρικά σας. Χρησιμοποιήσαμε fusilli σε αυτή τη συνταγή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα σας ελεύθερα. Συνιστούμε χορταστικά σχήματα ζυμαρικών όπως πένες ή φαρφάλες, καθώς όχι μόνο θα κρατηθούν καλά στη σαλάτα σας, αλλά θα έχουν όλες τις γωνίες και τις καμπύλες για να πιάσουν το νόστιμο dressing σας.

Μερικές συμβουλές όταν φτιάχνετε τα ζυμαρικά σας: Μην τα παραβράσετε και αποφύγετε το ξέβγαλμα. Ψάχνετε για al dente, οπότε ξεκινήστε να δοκιμάζετε από νωρίς στη διαδικασία μαγειρέματος για να αποφύγετε τα υπερβολικά ψημένα, πολτοποιημένα ζυμαρικά και μην φοβάστε να τα στραγγίσετε νωρίς. Αφού στραγγίσουν τα ζυμαρικά σας, διατηρούν μια ελαφριά επικάλυψη αμύλου - σκεφτείτε το ως την κόλλα που κολλάει το dressing σας στα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Θέλετε τα ζυμαρικά και το ντρέσινγκ σας να είναι αδιαχώριστα, οπότε μην ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας για να διατηρήσετε αυτή την αμυλώδη επικάλυψη.

Τα mix-ins.

Με τη σαλάτα ζυμαρικών, το κλειδί είναι η καλή ποικιλία υφής, γεύσης και χρώματος. Αναζητούμε έναν συνδυασμό υλικών με αντιθέσεις σε αυτό το πιάτο, γι' αυτό συνιστούμε να συμπεριλάβετε μείγματα που να ικανοποιούν αυτά τα βασικά στοιχεία: κρεμώδες, τραγανό/φρέσκο, αλμυρό και χορταστικό. Για να πετύχουμε την τέλεια ισορροπία μας σε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών, χρησιμοποιήσαμε κομμένες μπάλες μοτσαρέλας, ντοματίνια, καρδιές αγκινάρας, μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και σαλάμι. Ακολουθώντας τις τέσσερις απαιτήσεις, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα δικά σας αγαπημένα υλικά για να δημιουργήσετε την ιδανική σας σαλάτα!

Το εύκολο dressing.

Το dressing εδώ πραγματικά τα δένει όλα. Ακριβώς όπως τα mix-ins, αναζητάτε ισορροπία. Το dressing σας πρέπει να είναι λαμπερό αλλά όχι στυπτικό, γεμάτο σώμα αλλά όχι λιπαρό, γευστικό αλλά όχι υπερβολικό και τέλεια καρυκευμένο. Τα καλά νέα είναι να επιτύχετε αυτή την ισορροπία, το μόνο που χρειάζεστε είναι οι γευστικοί σας κάλυκες! Να με τι θα ξεκινούσαμε: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι από κόκκινο κρασί, σκόρδο, ιταλικά καρυκεύματα, φρέσκος μαϊντανός και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Και πάλι—μπορείτε να το αλλάξετε εντελώς ανάλογα με τα γούστα σας, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτός ο συνδυασμός δεν είναι μόνο τόσο εύκολος στην παρασκευή του, αλλά δένει ολόκληρη τη σαλάτα χωρίς να αποσπά την προσοχή από τα γευστικά σας μείγματα.

Μπορώ να φτιάξω σαλάτα ζυμαρικών νωρίτερα;

Απολύτως! Μπορείτε να φτιάξετε τα ζυμαρικά σας και να ρίξετε όλα τα υλικά σας μαζί —πλην του ντρέσινγκ— και να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο την προηγούμενη μέρα. Ανακατέψτε το dressing σας και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας, στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε.

Αποθήκευση.

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Αποθηκεύστε τη μακαροναλάτα σας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2 έως 3 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 - 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 λεπτά

CAL/SERV:

613

Συστατικά

1 κιλό μαγειρεμένα ζυμαρικά fusilli

220 gr μπαλάκια μοτσαρέλα, κομμένα στη μέση

110 gr σαλάμι, τεμαχισμένο

1 φλ. καρδιές αγκινάρας, ψιλοκομμένες

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1/2 κουτ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

1/3 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.γ. καρυκεύματα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα, το σαλάμι, τις αγκινάρες, τις ντομάτες και τις ελιές.

Σε ένα βάζο ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι, τον μαϊντανό, τα ιταλικά καρυκεύματα και το κόκκινο πιπέρι. Κλείστε με ένα καπάκι και στη συνέχεια ανακινήστε για να συνδυαστούν. Καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα ζυμαρικών και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 8)

Θερμίδες: 459

Λίπος: 22 γρ

Κορεσμένο λίπος: 6 γρ

Ακόρεστα λίπη: 0 γρ

Χοληστερίνη: 38 mg

Νάτριο: 520 mg

Υδατάνθρακες: 44 γρ

Ίνα: 4 γρ

Ζάχαρη: 3 γρ

Πρωτεΐνη: 18 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο: 189 mg

Σίδερο: 2 mg

Κάλιο: 371 mg

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top