Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών. Μπορείς να τα σερβίρεις μαζί με κοτόπουλο, ψάρι ή tofu ως ένα εξαιρετικά ικανοποιητικό πιάτο ή προσθέστε μια πλούσια σαλάτα και απολαύστε τα στο επίκεντρο ενός χορτοφαγικού δείπνου.

Συστατικά

3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 μανιτάρια portobello, σκουπισμένα και καθαρά, όπου αφαιρέθηκαν μίσχοι και βράγχια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι

Μισό φλιτζάνι ντοματίνια

Ένα τρίτο φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμάτας κομμένες σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

greekm

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Συνδυάστε τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης, αλείψτε τα μανιτάρια παντού με το μείγμα λαδιού. Τοποθετήστε στο ταψί ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, βάλτε πάνω του τα μανιτάρια και ψήστε έως ότου τα μανιτάρια να είναι κυρίως μαλακά, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το σπανάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, αφαιρέστε τα από τον φούρνο και γεμίστε με το μείγμα σπανάκι. Ψήνουμε μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες, περίπου 10 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος Μερίδας: 1 Γεμιστό Μανιτάρι ανά Μερίδα: 151 θερμίδες, πρωτεΐνη 4,5 g, υδατάνθρακες 6,6 g, διαιτητικές ίνες 1,8 g σάκχαρα 3,5g, λίπος 8,5 g, κορεσμένο λίπος 2,6 g, χοληστερόλη 11mg, βιταμίνη α iu 936.8IU, βιταμίνη c 5,6 mg,; φυλλικό οξύ 49,2mcg, ασβέστιο 83.1mg, σίδερο 0,7 mg, μαγνήσιο 22,7 mg, κάλιο 466,6 mg, νάτριο 390,4 mg, θειαμίνη 0,1 mg. Αναλογίες: 1 λίπος, 1 λαχανικό, 1/2 πρωτεΐνη μεσαίου λίπους.

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
Back To Top