Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.

Το καλαμπόκι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διατροφή πολλών πολιτισμών και έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο από τότε που εισήχθη από τον νέο κόσμο. Έτσι, την Ημέρα Ποπ Κορν, φροντίστε να προσφέρετε στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας ένα υπέροχο μεγάλο μπολ από αυτή τη νόστιμη απόλαυση!

Ιστορία της Ημέρας Ποπ Κορν

Για να συζητήσετε την ιστορία της ημέρας Popcorn, πρέπει να κατανοήσετε την ιστορία του Popcorn. Το αρχικό καλαμπόκι προερχόταν από ένα μικρό χόρτο με πυρήνες όχι πολύ διαφορετικούς από εκείνους του σιταριού. Η προσεκτική επιλογή και οι γενεές αναπαραγωγής οδήγησαν σε αυτό που θεωρούμε σήμερα ως το φυτό καλαμποκιού. Όταν οι άποικοι ήρθαν στον Νέο Κόσμο από την Παλιά Χώρα, ανακάλυψαν αυτή την καταπληκτική καλλιέργεια και ότι ήταν σε χρήση για αρκετό καιρό.

Κάποια στιγμή κατά μήκος της γραμμής (πιθανώς ακόμη και πριν από χιλιάδες χρόνια!), έγινε αντιληπτό ότι ορισμένοι κόκκοι καλαμποκιού, όταν υποβληθούν σε θερμότητα, θα σκάσουν και θα αποκαλύψουν το απαλό χνουδωτό ενδοσπέρμιό τους σε ένα σύννεφο γύρω από το κέλυφός τους. Σύντομα ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια ελαφριά και νόστιμη απόλαυση και η καλλιέργεια οδήγησε στο ποπ κορν που έχουμε σήμερα.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο είδη ποπ κορν, αλλά το γνωστό κίτρινο ποπ κορν που βλέπουμε όλοι στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Το ποπ κορν έχει χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τέχνες και χειροτεχνίες μέχρι τη βάση μερικών από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές. Μπορείτε να το βρείτε σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε. Το National Popcorn Board αποφάσισε ότι αυτή η αφράτη απόλαυση χρειαζόταν μια μέρα γιορτής και αναγνώρισης, και έτσι γεννήθηκε η ημέρα του Popcorn!

popoo

 3600 π.Χ.

Πρώτη γνωστή χρήση ποπ κορν

Αν και δεν είναι σαφές πόσο πίσω στην ανθρώπινη ιστορία πηγαίνει το ποπ κορν, μια σπηλιά στο Νέο Μεξικό δείχνει ότι οι σκασμένοι πυρήνες καλαμποκιού μπορεί να χρησιμοποιούνταν πριν από περισσότερα από 5000 χρόνια.

 1885

Εφευρέθηκε η πρώτη εμπορική μηχανή ετοιμασίας ποπ κορν

Αφού οι άποικοι στις πρώιμες αποικίες των ΗΠΑ έμαθαν για την παράδοση της παραγωγής καλαμποκιού από ντόπιους λαούς, η βιομηχανική επανάσταση ωθεί την εφεύρεση μιας μηχανής για να κάνει τη δουλειά. Ο Charles Cretors από το Σικάγο κατασκευάζει ένα κινητό μηχάνημα με καυστήρα αερίου που μπορεί να περιπλανηθεί στους δρόμους και να παρέχει ποπ κορν σε πεζούς και θεατές ταινιών.

1981

Η πατέντα σακούλας ποπ κορν μικροκυμάτων έχει εγκριθεί

Κάνοντας το ποπ κορν ακόμα πιο γρήγορο και πιο εύκολο στην κατανάλωση, εγκρίνεται η πατέντα της General Mills για σακούλες ποπ κορν μικροκυμάτων. Η πρόσληψη του σνακ αυξάνεται κατά χιλιάδες κιλά τα επόμενα χρόνια.

 1988

Η Ημέρα Ποπ Κορν συμπίπτει με την Κυριακή του Superbowl

Ανακοινώθηκε στο The Calumet City Star, καθώς και σε άλλες εκδόσεις, η Ημέρα Ποπ Κορν τοποθετείται στις 31 Ιανουαρίου, πιθανώς για να συντονιστεί με οικογένειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που διοργανώνουν πάρτι Super Bowl.

2003

Η πρώτη καταγεγραμμένη μεταφορά της Ημέρας Ποπ Κορν στις 19 Ιανουαρίου

Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος γιατί μεταφέρθηκε, αλλά μια εφημερίδα στο Μπράουνφιλντ του Τέξας, δίνει την πρώτη ένδειξη ότι η Ημέρα Ποπ Κορν έχει μεταφερθεί στις 19 Ιανουαρίου. Και αυτή η ημερομηνία φαίνεται να παραμένει μέχρι σήμερα!

popopb

Σπιτικό ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι μια εύκολη συνταγή και σπάνια θα βρείτε κάποιο παιδί που να μη του αρέσει. Το σπιτικό μάλιστα ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ που απολαμβάνουν κι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους!

Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε στο σπίτι καλαμπόκι. Σε επιλεγμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε και βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν. Τα άλλο βασικό υλικό είναι το λάδι (ελαιόλαδο κατά προτίμηση) και το βούτυρο.

Από κει και πέρα τα συστατικά διαφέρουν ανάλογα με το αν τα θέλετε γλυκά ή αλμυρά.

Προετοιμασία: Βάλτε σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα τρεις κουταλιές λάδι (αναλογία για μισή κούπα καλαμπόκι ή μισό σακουλάκι) να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τρία σπόρια καλαμπόκι και βάλτε το καπάκι (αν είναι γυάλινο και διαφανές η ετοιμασία θα εντυπωσιάσει πιο πολύ τους μικρούς βοηθούς), μόλις σκάσουν, βγάλτε από το μάτι, ρίξτε το καλαμπόκι, κλείστε ξανά το καπάκι, κουνήστε ελαφρά για να πάνε παντού στον πάτο τα σπόρια, αφήστε για μισό λεπτό περίπου και ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι. Συνεχίστε να κουνάτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για να μην κολλήσουν και να μην καούν.

Μόλις σκάσει και το τελευταίο και πριν τα ρίξετε σε ένα μεγάλο ή σε μικρότερα μπολ – δοκιμάστε διαφορετικές εκδοχές και πειραματιστείτε με αγαπημένες γεύσεις.

  • Για αλμυρά ποπ κορν, υπάρχει απλή εκδοχή με αλάτι ή τριμμένο τυρί, ή λιωμένο τσένταρ.
  • Για «δυνατές» γλώσσες, δοκιμάστε να προσθέσετε καρυκεύματα – τα πιο δημοφιλή που ταιριάζουν με το ποπ κορν είναι η πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη) και το τσίλι!
  • Για γλυκά ποπ κορν, προσθέστε στο τέλος καφέ ζάχαρη και κανέλα.
  • Για σοκολατένια γεύση, ρίξτε κατά την παρασκευή σκόνη κακάο ή τριμμένη μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος.
  • Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση, ετοιμάστε γλάσο σοκολάτας ή ρευστή σοκολάτα και περιχύστε από πάνω μόλις τα βγάλετε στο μπολ.

Μπορείτε να φτιάξετε μια δόση αλμυρά και μία δόση γλυκά για να ικανοποιήσετε όλους τους ουρανίσκους. Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο ιδέες, οι πειραματισμοί είναι ανεξάντλητοι, όσο είναι άπειροι και οι συνδυασμοί των υλικών που θέλετε να δοκιμάσετε.

Πάντως και στην απλή φυσική τους εκδοχή αν μείνετε πιστή, δεν θα ακούσετε κανένα παράπονο! Το μόνο που θα ακούσετε μαζί με το «ευχαριστούμε» είναι ήχοι απόλαυσης καθώς θα το εξαφανίζουν…
Α, να είστε προετοιμασμένη ότι μπορεί γρήγορα να σας ζητήσουν κι άλλο…

Περισσότερες ιδέες:

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
Back To Top