Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

0     

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

watermelon_sangria

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού. Ανακάλυψε τη σαγκρία με καρπούζι, το κοκτέιλ που έλειπε από τη ζωή σου, παρόλο που μπορεί να μην το ήξερες μέχρι τώρα. Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Vibrant Food» της Kimberley Hasselbrink.

Σαγκρία με καρπούζι

Τι θα χρειαστείς:
1 μπουκάλι (750 ml) ροζέ ξηρό κρασί
3 κ.σ. γκραν μαρνιέ
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 φλιτζ. ράσμπερι ή άλλα μούρα
½ φλιτζ. καρπούζι, κομμένο σε κυβάκια
½ ροδάκινο, σε λεπτές φέτες
5-6 λεπτές φέτες λεμονιού ή λάιμ
παγάκια, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:
Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύεις το κρασί, το γκραν μαρνιέ και το σιρόπι αγαύης. Προσθέτεις τα ράσμπερι, το καρπούζι, το ροδάκινο και το λάιμ και ανακατεύεις απαλά. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρεται κρύα, με παγάκια.