Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

ΥΛΙΚΑ

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

6 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή μαϊντανό)

Ζύμη για ψωμί ή πίτσα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας αφυδατωμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας σπόροι παπαρούνας

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

1/2 κιλό μπέικον, μαγειρεμένο

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ

monkey breada

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Λιπαίνεις μια φόρμα κέικ (ή όποιο άλλο είδος ταψιού θες) με σπρέι μαγειρέματος ή λάδι ή βούτυρο. Φτιάχνεις μια ομελέτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, προσθέτεις τα αυγά. Μείωσε τη θερμότητα σε μεσαίο-χαμηλό κι ανακάτεψε τα αυγά με σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αυγά είναι σχεδόν μαγειρεμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου (θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο φούρνο!), πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ρίξε το σχοινόπρασο και αφαίρεσε από τη φωτιά.

Με ζύμη (είτε έτοιμη κατεψυγμένη είτε δική σου) ψωμιού ή πίτσας φτιάξε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Λιώσε το υπόλοιπο (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο και στη συνέχεια βύθισε κάθε μπάλα ζύμης στο λιωμένο βούτυρο. Άφησε στην άκρη. Σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, πρόσθεσε σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, θαλασσινό αλάτι και πιπέρι. Σφράγισε και ανακίνησε για να αναμίξεις τα συστατικά. Βάλε τις μπάλες ζύμης στη σακούλα και ανακίνησε μέχρι να επικαλυφθούν με τα καρυκεύματα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τις μπάλες, την ομελέτα, το τσένταρ και το μαγειρεμένο μπέικον. Ανακάτεψε απαλά για να τα συνδυάσεις όλα και στη συνέχεια ρίξε ολόκληρο το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα κέικ. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το κέντρο της ζύμης να είναι ψημένο, 28 έως 30 λεπτά.

Άφησε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλεις σε μια πιατέλα. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top