Ο απλός τρόπος να καταλάβεις αν ένα ακτινίδιο είναι ώριμο

0     

Ο απλός τρόπος να καταλάβεις αν ένα ακτινίδιο είναι ώριμο

kiwi

Ήρθε ξανά η εποχή των ακτινίδιων, που εκτός από νόστιμα είναι και ωφέλιμα – μεταξύ άλλων, για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Πώς όμως θα κάνουμε τη σωστή επιλογή τους στον πάγκο του μανάβικου, αφού σε αντίθεση με άλλα φρούτα, δεν αλλάζουν χρώμα όταν ωριμάσουν;

Απλά, τα πιέζουμε και αν τα νιώθουμε ελαφρώς μαλακά στα χέρια μας, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ώριμα για να καταναλωθούν. Αν παραμένουν σκληρά, δεν έχουν ωριμάσει ακόμα. Και φυσικά, όπως συμβαίνει και με άλλα φρούτα, προτιμάμε εκείνα με ομοιόμορφο χρώμα και αποφεύγουμε όσα έχουν χτυπήματα και δυσχρωμίες στην επιφάνειά τους.

Τι κάνουμε, όμως, αν κατά λάθος αγοράσουμε ένα ακτινίδιο που δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμο; Για να επισπεύσουμε τη διαδικασία ωρίμανσής του το διατηρούμε στον πάγκο της κουζίνας και όχι στο ψυγείο. Μπορούμε, επιπλέον, να το τοποθετήσουμε σε μια χαρτοσακούλα ή σε μια νάιλον σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα: και τα δύο εκπέμπουν αιθυλένιο, που επίσης επιταχύνει την ωρίμανση.