Ο απλός τρόπος να τσεκάρεις ότι το μπέικιν πάουντερ δεν έχει χαλάσει

0     

Ο απλός τρόπος να τσεκάρεις ότι το μπέικιν πάουντερ δεν έχει χαλάσει

baking_powder
Μήπως δεν θυμάσαι από πότε έχεις αυτό το μπέικιν πάουντερ στο ντουλάπι της κουζίνας; Σύμφωνοι, είναι ένα υλικό με μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά δεν είναι και αθάνατο. Μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (κάπου ανάμεσα στους έξι μήνες και τον ένα χρόνο), μπορεί να μη σου προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα αλλά χάνει τη δραστικότητά του, με αποτέλεσμα μετά να «ψάχνεσαι» γιατί δεν φούσκωσε το κέικ σου.

Πώς θα καταλάβεις λοιπόν ότι ένα σακουλάκι μπέικιν πάουντερ παραμένει αποτελεσματικό; Είναι απλό. Ρίξε μισό κουταλάκι του τσαγιού σε ένα μπολ και πρόσθεσε ¼ φλιτζ. νερό που μόλις έβρασες. Αν το μείγμα αφρίσει, το μπέικιν πάουντερ παραμένει δυνατό! Αν όχι, μη διστάσεις να το ξεφορτωθείς, γιατί θα είναι σαν να μην το χρησιμοποιείς στο γλυκό σου.