Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του. Αρκεί να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες:

1. Κατάψυξέ το σωστά. Προτού το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ τις σε ξεχωριστά σακουλάκια, ώστε κάθε φορά να αποψύχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι. Βάλε στην κατάψυξη ένα μεγάλο, ενιαίο κομμάτι ψωμί μόνο αν σκοπεύεις, μετά την απόψυξή του, να το καταναλώσεις μέσα σε μία με δύο μέρες ή να το χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή π.χ. για κιμά.

2. Μην το αφήσεις να ξεπαγώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θερμοκρασία δωματίου – ζέστανέ το. Η θερμότητα θα έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια αμύλου και νερού να διασπάσουν τους κρυστάλλους, ώστε να έχεις ξανά ένα μαλακό, έτοιμο προς κατανάλωση ψωμί. Και ένα επιπλέον μπόνους: θα εξοικονομήσεις χρόνο.

3. Αν ξεπαγώσεις μεμονωμένες φέτες… βάλε τις σε φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 15-25’’ ή στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 5’. Εναλλακτικά, αν θέλεις να τις φρυγανίσεις, χρησιμοποίησε μια τοστιέρα, προσθέτοντας 1-2’ στο συνήθη χρόνο ψησίματος.

4. Αν ξεπαγώσεις μία ολόκληρη φραντζόλα… μπορείς να την αποψύξεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30’.

empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Back To Top