Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο. Τα δημιουργείς κάθε χρόνο γιατί κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Και επειδή είναι τόσο αξιολάτρευτα. Δοκιμάσαμε αυτήν τη συνταγή ξανά και ξανά (και ξανά) μέχρι να γίνει απολύτως τέλεια. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

 

Μαλακό βούτυρο> λιωμένο βούτυρο.

Το λιωμένο βούτυρο θα οδηγήσει σε πυκνότερα μπισκότα. Μας αρέσουν τα gingerbread μαλακά και λίγο λίγο χνουδωτά. Για αυτήν την υφή, πρέπει να κάνεις κρεμώδες το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτη η ζύμη. Και για αυτό, το βούτυρο πρέπει να είναι ωραίο και απαλό.

 

Υπάρχει τρόπος να μαλακώσεις το βούτυρο πιο γρήγορα.

Στον πάγκο, το βούτυρο μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να μαλακώσει. Πάντα μου αρέσει να κόβω το βούτυρο σε κουταλιές της σούπας για να μεγιστοποιήσω την επιφάνεια (και την έκθεση στη ζεστασιά). Εάν ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορο, βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο σε πολύ χαμηλό επίπεδο και το ελέγχω κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι απαραίτητο. Διαφορετικά, το μισό θα λιώσει.

 

Ο τύπος μελάσας που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Όσο πιο αγνή βρεις τόσο το καλύτερο.

 

Μπορείτε να αλλάξεις την ποσότητα των μπαχαρικών.

Για μένα, το gingerbread πρέπει να έχει πολύ αλεσμένο τζίντζερ, λίγο κανέλα και μια μικρή ποσότητα γαρίφαλου. Είναι η τέλεια Χριστουγεννιάτικη φόρμουλα. Αλλά αν δεν έχεις γαρίφαλα (ή πραγματικά τα μισείς), μπορείς απλώς να τα αφήσεις έξω. Όσο για το τζίντζερ, είναι απαραίτητο αλλά διαπραγματεύσιμο. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις λιγότερο.

 

Μην παραλείψετε τον χρόνο ξεκούρασης της ζύμης!

Ακόμα κι αν η ζύμη φαίνεται ότι είναι έτοιμη για χρήση, ΜΗΝ παραλείπετε να την αφήσεις να ξεκουραστεί. Εάν απλώσεις τη ζύμη πριν την ώρα της, τα gingerbread δεν θα διατηρήσουν το σχήμα τους στο φούρνο. Να έχεις υπομονή και να περιμένεις τουλάχιστον 3 ώρες.

Gingerbread c

 

 

Μπορείτε να φτιάξεις τη ζύμη νωρίτερα.

Η ζύμη θα παραμείνει καλή στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη. Εάν η ζύμη μοιάζει άκαμπτη, απλώς άφησέ την στον πάγκο σου για λίγο έως ότου να μαλακώσει.

 

Τα μπισκότα θα παραμείνουν καλά για έως και μία εβδομάδα.

Εάν τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, θα παραμείνουν καταπληκτικά και απαλά. Αν και είναι πολύ αμφίβολο ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 λεπτά μόλις βρεθούν σε μια πιατέλα.

 

Γίνονται υπέροχα δώρα!

Επειδή διαρκούν για λίγο και είναι ανθεκτικά, γίνονται υπέροχες απολαύσεις για κοινή χρήση με φίλους, οικογένεια και γείτονες. Τι πιο τέλειο γιορτινό δώρο!

 

ΥΛΙΚΑ:

25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

Gingerbread b

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 φλ. (1 1/2 ράβδοι) βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. συσκευασμένη καστανή ζάχαρη

2/3 φλ. μέλασσα

1 μεγάλο αυγό

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. γαρύφαλλα

1/4 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

Φρέσκο τζίντζερ κομμάτι, τριμμένο (προαιρετικό)

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (προαιρετικό)

1/2 κουτ. μαύρο αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)

Γλάσο, για διακόσμηση

Ζαχαρόπαστα, για διακόσμηση

Gingerbread d

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτεις αυγό και βανίλια και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, μπαχαρικά, μαγειρική σόδα και αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Με το μίξερ χαμηλό, προσθέτεις σταδιακά ξηρά συστατικά σε υγρά συστατικά, καθώς και φρέσκο τζίντζερ, ξύσμα πορτοκαλιού και μαύρο πιπέρι (εάν χρησιμοποιείτε), έως ότου η ζύμη δέσει. (Μην κάνεις υπερβολική μίξη!)

Χώρισε τη ζύμη στα μισά και δημιούργησε δύο δίσκους. Τύλιξε τον καθένα σε πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 2 έως 3 ώρες. (Εναλλακτικά, διαιρείς τη ζύμη στη μέση και τυλίγεις κάθε κομμάτι ζύμης μεταξύ δύο τεμαχίων μεμβράνης σε πάχος 1/4 «. Ψύχεις μέχρι να σφίξει.)

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 °. Τοποθετήστε τον έναν δίσκο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τον ανοίγεις σε λεπτό πάχος. Με φόρμα σχήματος για gingerbread ανθρωπάκια κόβεις τη ζύμη σε μπισκότα.

Ψήνεις μέχρι να διογκωθούν λίγο, 9 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων. Αφήνεις να κρυώσουν σε φύλλα ψησίματος για 5 λεπτά πριν από τη μεταφορά σε μια βάση ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπο ζύμη. Διακοσμείς με γλάσο και ζαχαρόπαστα όπως θέλεις.

 

 

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
Back To Top