Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό. Οι ζεστές νότες βανίλιας προσθέτουν μια εντελώς νέα διάσταση, ειδικά όταν συνδυάζονται με κλασικές γαρνιτούρες G&T όπως αγγούρι και δεντρολίβανο.

Όσο για το απλό σιρόπι δεντρολίβανου; Είναι τρελά εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε οποιοδήποτε κοκτέιλ που απαιτεί απλό σιρόπι στο επόμενο επίπεδο.

Τολμήστε κάτι διαφορετικό, που θα σας τονώσει για τη νέα χρονιά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ TO ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

1 φλ. νερό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. φύλλα δεντρολίβανου

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ:

60 ml ουίσκι

25 ml τόνικ

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

1 φέτα λάιμ

1 φέτα αγγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρει μια βράση και αφήστε το να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Προσθέστε δεντρολίβανο και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 2 ώρες.

Στραγγίστε το σιρόπι, πετάξτε τα φύλλα δεντρολίβανου και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο. (Το μείγμα πρέπει να διαρκέσει για 1-2 εβδομάδες.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα ποτήρι Collins, τοποθετήστε το αγγούρι στο πλάι. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και μετά προσθέστε σιρόπι ουίσκι και δεντρολίβανο. Προσθέστε στο ποτό tonic και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και μια φέτα λάιμ.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top