Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης!

Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα

Τι θα χρειαστείς:

170 γραμμ. φράουλες (περίπου 1 ½ φλιτζ.)
60 γραμμ. φρέσκα σμέουρα (περίπου 1/3 φλιτζ.) ή άλλα μούρα
1 2/3 φλιτζ. ξηρό ροζέ (περίπου μισό μπουκάλι των 750 ml)
½ φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ, κατά προτίμηση κόκκινου γκρέιπφρουτ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες φράουλες και σμέουρα ή άλλα μούρα
Φορμάκια και ξυλάκια γρανίτας

Πώς θα τις φτιάξεις:

Χτυπάς τις φράουλες και τα σμέουρα (κρατάς μόνο το 1 φλιτζ. που έχεις ολόκληρα ή σε φέτες), το ροζέ, το χυμό γκρέιπφρουτ και τη ζάχαρη σε μούλτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το περνάς από λεπτό σουρωτήρι και πετάς τους σπόρους και τον αφρό.

Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο στην κορυφή. Τα βάζεις στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τα βγάζεις από την κατάψυξη, στη συνέχεια προσθέτεις τα φρέσκα μούρα, ανακατεύεις και προσθέτεις τα ξυλάκια.

Βάζεις ξανά στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι οι γρανίτες να πήξουν.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Back To Top