Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων. Πολλές φορές όμως αποφεύγουμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική, γιατί βαριόμαστε να το καθαρίσουμε ή –το κυριότερο– φοβόμαστε τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή και τον ιδρώτα μας.

Η λύση για όλα αυτά είναι να φτιάξουμε τη δική μας πάστα σκόρδου. Κυκλοφορεί και έτοιμη στην αγορά, αλλά μπορούμε να την παρασκευάσουμε πανεύκολα και στο σπίτι. «Έτσι, αφενός θα έχουμε πάντα σκόρδο στη διάθεσή μας για κάθε χρήση, αφετέρου δεν θα μυρίζει πια γιατί με το ψήσιμο χάνονται τα αιθέριά έλαιά του, που ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Ταυτόχρονα, έτσι διατηρούνται οι ευεργετικές ιδιότητές του», σχολιάζει η Άντζελα Κοντού, food blogger (ahungrybear.weebly.com), η οποία μας παραχωρεί την παρακάτω συνταγή:

Υλικά για πάστα σκόρδου:
ολόκληρα κεφάλια σκόρδα – όσα θέλουμε
ελαιόλαδο

Πώς τη φτιάχνουμε:
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κι ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα σκόρδα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα κλείνουμε σε ένα ωραίο πακέτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν καλά.

Όταν τα σκόρδα ψηθούν καλά, ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ -είναι τόσο μαλακά που λιώνουν και με το πιρούνι- και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι. Τα μεταφέρουμε σε βαζάκια και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Tips:
– Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το βαζάκι, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι να σκεπάσει και πάλι την επιφάνεια της πάστας. Έτσι αποφεύγουμε το μούχλιασμα.

-Για να εξοικονομήσετε ενέργεια από το ψήσιμο των σκόρδων, κάντε το όταν ο φούρνος είναι ακόμη ζεστός, μετά το ψήσιμο κάποιου φαγητού.

empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
Back To Top