Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις. Δείτε τα παρακάτω!

Πώς μπορώ να πω πότε οι γαρίδες είναι έτοιμες;

Προσέξτε μια αλλαγή χρώματος: οι γαρίδες σας θα γίνουν από γκρι και ημιδιαφανείς σε ροζ και αδιαφανείς. Επίσης, προσέξτε τις ουρές τους – όταν είναι έτοιμες, θα κουλουριαστούν ελαφρώς. Οι υπερβολικά ψημένες γαρίδες θα έχουν σφιχτά κουλουριασμένες ουρές, οπότε φροντίστε να τις αφαιρέσετε από τη σχάρα πριν τυλιχτούν καλά.

Πόσο μπορώ να τις διατηρήσω;

Αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, τα υπολείμματα σας θα διατηρηθούν έως και 4 ημέρες.

Δεν έχω όλα τα συστατικά – τι αντικαταστάσεις μπορώ να κάνω;

Καλά ΝΕΑ! Υπάρχουν τόνοι αντικαταστάσεων που μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν έχετε μέλι στη διάθεσή σας, δοκιμάστε καστανή ζάχαρη ή καθαρό σιρόπι σφενδάμου. Ο χυμός λεμονιού σίγουρα θα λειτουργήσει στη θέση του λάιμ και η αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα μπορεί να μπει στη θέση της Sriracha. Το κόλιαντρο είναι επίσης ευέλικτο – κάθε φρέσκο βότανο ταιριάζει μια χαρά.

Με τι μπορώ να σερβίρω με αυτές τις γαρίδες;

Το πικάντικο-γλυκό μπρόκολο στη σχάρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας όλων των εποχών, όπως και αυτές οι πατατούλες με τυρί, τα ψητά λαχανικά αλλά και το ρύζι μπασμάτι.

ΥΛΙΚΑ:

8 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

garidessouvla

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. χυμός λάιμ

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου τσίλι ή Sriracha

2 κιλά γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/4 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε  τα σε νερό για 30 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο, μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι. Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα για επάλειψη σε γαρίδες ενώ ψήνονται τη σχάρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις γαρίδες με την υπόλοιπη μαρινάδα. Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ και περάστε τις γαρίδες στα σουβλάκια. Ψήστε τις γαρίδας μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, αλείφοντας με κρατημένη 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα πριν και μετά από κάθε αναστροφή.

Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε ζεστό με φέτες από λάιμ.

empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
Back To Top