Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι. Είναι μια φυσική ομορφιά που κάνει ένα τέλειο γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια 1″

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και με κομμένη ουρά

1 κουτ. πάπρικα

1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κ.σ. νερό

1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα

1 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. κατεψυγμένο καλαμπόκι (ή κονσέρβα)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

baconshr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις γαρίδες. Καρυκεύετε με πάπρικα, καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει αδιαφανές, 2 λεπτά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρεμμύδι. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό. Προσθέστε νερό, τις πατάτες και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά.

Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε το μπέικον και τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 5 λεπτά.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top