Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.

 

Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο. Αντί για έτοιμη ζύμη, που μπορείς να βρεις πολλές επιλογές, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ως βάση πίτα (την κλασική επιλογή για σουβλάκι) σε όποιο μέγεθος θες – αλλά μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις και τορτίγια, για πιο τραγανό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι απλώς μια quesadilla γεμάτη με μοτσαρέλα και πεπερόνι, αλλά κυριολεκτικά στην όψη και τη γεύση μοιάζει με μια πραγματική πίτσα. Επιπλέον, είναι 1.000 φορές πιο εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες τορτίγιες αλεύρι

1/3 φλ. σάλτσα πίτσας ή σάλτσα από τριμμένη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλιτζάνι τριμμένη (ή κομμένη κομματάκια) μοτσαρέλα

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/3  φλιτζάνι φέτες πεπερόνι

1/4 κουτ. ρίγανη

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα

pizza1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβεις το μάτι σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι για γκριλ, θερμαίνεις πρώτα το λάδι. Προσθέτεις τη μια τορτίγια στο τηγάνι και απλώνεις περιμετρικά περίπου τη μισή σάλτσα πίτσας μέχρι να την καλύψεις σχεδόν ολόκληρη. Πασπαλίζεις με το σκόρδο στην κορυφή και προσθέτεις τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Καπακώνεις με τη δεύτερη τορτίγια και μαγειρεύεις έως ότου το τυρί είναι λιώσει εντελώς και η τορτίγια πάρει χρυσή απόχρωση.

Όταν είσαι έτοιμη να το γυρίσεις ανάποδα, καλύπτεις το τηγάνι με μια μεγάλη πιατέλα και αντιστρέφεις το τηγάνι για να μεταφέρεις την quesadilla στο πιάτο, στη συνέχεια βάζεις την quesadilla πίσω στο τηγάνι, με ανάποδη από πριν φορά, δηλαδή προς τα πάνω. Περιχύνεις με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτεις την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας, πεπερόνι και ρίγανης.

Τοποθετείς το τηγάνι στο γκριλ και ψήνεις σε μέτρια φωτιά (ή συνεχίζεις στο μάτι της κουζίνας όπως και πριν) μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 2 λεπτά.

Προαιρετικά μπορείς να γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Συνδυάζεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα με ρόκα, baby σπανάκι και τοματίνια.

Tip: μπορείς να παίξεις με τα υλικά – να βάλεις όποιο τυρί και αλλαντικό θες – ή να μη βάλεις καθόλου αλλαντικά – να βάλεις μόνο τυριά – ή να προσθέσεις πιπεριά, κόκκινη και πράσινη, ελιές – να φτιάξεις μια εναλλακτική εκδοχή μόνο με λαχανικά της εποχής.

 

 

empty alt

5 tips για να ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε ένα δείπνο για φίλους

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Back To Top