Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν. Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας σοκολάτα – γάλακτος, λευκή, μαύρη ή ό,τι άλλο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σοκολατένια λαγουδάκια και να δίνετε λιχουδιές με αγάπη αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Σοκολατένια Λαγουδάκια

Υλικά

* Μπάρες σοκολάτας

* Καλούπια σε σχήμα λαγουδάκι

* Συνδετήρες

* Jelly beans (προαιρετικά)

Εάν δεν έχετε καλούπι λαγουδάκι, τότε μπορείτε να τα παραλάβετε από ένα τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλούπι και για τις δύο πλευρές του λαγού.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Λιώστε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα μικροκύματα λειτουργούν αλλά ένας ένα μπεν μαρί παρέχει πάντα πιο ομοιόμορφο μείγμα με λιγότερη καύση.

Χύστε προσεκτικά τη σοκολάτα και στα δύο μισά του καλουπιού. Προσέξτε να καλύψει παντού το καλούπι για να πάρετε ένα ομοιόμορφο παλτό σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών από το σχήμα που έχει το λαγουδάκι. Αφήστε αυτό το στρώμα να καθίσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίξτε περισσότερη σοκολάτα μέσα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του καλουπιού. Αφήστε τα να καθίσουν για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, οπότε όταν βάζετε και τα δύο μισά μαζί, να μην παίρνετε ένα χυμό σοκολάτας. Συνδέστε τα καλούπια και αφήστε τα να σκληρύνουν. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον καταψύκτη για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να διευκολύνετε την αφαίρεση των καλουπιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τυχόν υπερβολική σοκολάτα.

Αν θέλετε να γεμίσετε τα σοκολατένια λαγουδάκια σας με ζελεδάκια, τότε αφού έχει οριστεί το πρώτο στρώμα των χαρακτηριστικών, ρίξτε λίγο περισσότερη σοκολάτα στο λαγουδάκι με ζελεδάκια ή κουφετάκια.

easter choco

Σοκολατένια αβγά

Υλικά

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό 14Χ20εκ.

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς. Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά. Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια. Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
Back To Top