Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες. Σχεδόν κάθε περιοχή της Ιαπωνίας έχει τη δικιά της ποικιλία ράμεν, όπως το τονκότσου από το Κιούσου και ράμεν μίσο από το Χοκκάιντο.

Το ράμεν είναι ιαπωνική προσαρμογή των κινεζικών νουντλ. Δεν είναι γνωστό πότε εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία, αλλά θεωρείται πιθανότερο να εισήχθησαν από Κινέζους μετανάστες στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ού αιώνα. Το πρώτο κατάστημα εξειδικευμένο στο ράμεν άνοιξε στη Γιοκοχάμα το 1910. Μετά τον Β΄ΠΠ, λόγω ελλείψεων σε ρύζι άρχισαν να διαδίδονται τα νουντλ από σιτάρι. Το 1958 ο Μομοφούκου Άντο εφηύρε τα στιγμιαία νουντλ. Το ράμεν σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά στην Ιαπωνία και μόνο στο Τόκιο λειτουργούν περίπου 5.000 καταστήματα πώλησης ράμεν

Η κοτόσουπα είναι ένα φαγητό με πολλά οφέλη, αλλά μερικές φορές έχουμε τη διάθεση για κάτι που έχει λίγο περισσότερη γεύση από την κλασική εκδοχή της που θυμίζει «ανάρρωση». Αυτή η συνταγή συσκευάζει μια γευστική έκρηξη με εξωτικές νότες! Έχεις κάποια πικάντικη γεύση από τη σκόνη κάρι, μια πλούσια κρεμώδη κρέμα από το γάλα καρύδας και το λάιμ θα απογειώσει τα αρώματα.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια μήκους

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι

1/2 κουτ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι

ramen so

2 κουτιά γάλα καρύδας (ανακινείς καλά)

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2 φλ. τεμαχισμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

1 πακέτο ramen noodles, μπορείς να κρατήσεις τα καρυκεύματα για άλλη χρήση ή να τα προσθέσεις για πιο έντονο άρωμα

φέτες λάιμ, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι καρύδας. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το πιπέρι και τα καρότα και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 6 έως 8 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέτεις κάρι σκόνη και καγιέν και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Ρίχνεις το γάλα καρύδας και τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζεις. Προσθέτεις το τεμαχισμένα κοτόπουλο, το κόλιανδρο και τα νουντλς και μαγειρεύεις μέχρι να βράσουν τα νουντλ.

Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις με φέτες λάιμ.

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Το πικνίκ πάει παραλία και καλά κάνει

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
Back To Top