Πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς με αραβική πίτα

0     

Πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς με αραβική πίτα

wrap

Προσπαθείς να αποφύγεις το ψωμί, αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα σάντουιτς για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Χρησιμοποίησε αραβική πίτα ή τορτίγιες αντί για ψωμί και φτιάξε ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου ή και περισσότερο νόστιμο έδεσμα, εφαρμόζοντας τα παρακάτω tips.

1. Ψήσε ελαφρά τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες. Βάλε τις για ελάχιστα λεπτά στον αέρα ή στο γκριλ και μόλις τις βγάλεις πρόσθεσε τη γέμισή σου. Αυτό το τρικ θα βελτιώσει τη γεύση, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις το σάντουιτς αμέσως, ζεστό.

2. Δώσε έμφαση στη συνοδευτική σάλτσα. Κάνε την ανατροπή και αντί για μαγιονέζα ή μουστάρδα χρησιμοποίησε τυρί κρέμα, ταχίνι ή ακόμα και τζατζίκι, ανάλογα φυσικά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ή, αν νιώθεις αρκετά… τολμηρός, μπορείς να επιλέξεις κάποια πικάντικη σάλτσα (π.χ. τσίλι σος).

3. Μην ξεχνάς τα μυρωδικά. Πρόσθεσε ανεπιφύλακτα φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο. Μπορείς επίσης να συμπληρώσεις τη γέμιση με πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι ή κέιλ. Καλό είναι όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να καταναλώσεις σύντομα το σάντουιτς, γιατί όλα αυτά μαραίνονται μέσα σε λίγες ώρες.

4. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις περισσεύματα από ένα γεύμα. Σε ένα σάντουιτς αραβικής πίτας μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις το ψητό κοτόπουλο που σου περίσσεψε, κομμένο σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια, ή/και ψητά λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, αλλά και μαγειρεμένο κουνουπίδι ή παντζάρια. Αντιμετώπισε τη γέμιση περίπου όπως μια σαλάτα, π.χ. συμπληρώνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ελιές σε ροδέλες ή κάπαρη.

5. Κάτι τραγανό κάνει πάντα τη διαφορά. Για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υφή, βάλε στη γέμιση τριμμένο ή ψιλοκομμένο καρότο, λάχανο, αγγουράκι. Για έξτρα πρωτεΐνη και ισορροπία στις υφές, πρόσθεσε ένα σφιχτό αυγό κομμένο σε φέτες.

6. Πες «ναι» σε όξινα συστατικά. Μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού ή ξίδι θα απογειώσουν ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με αραβική πίτα. Αρκεί να τις προσθέσεις την ώρα ακριβώς της κατανάλωσής του, διαφορετικά η πίτα σου θα μαλακώσει υπερβολικά. Μπορείς, για παράδειγμα, μαζί με το σάντουιτς να πάρεις στη δουλειά σου και μισό λεμόνι, επίσης τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη, ή να φροντίσεις να έχεις στην κουζίνα του γραφείου ένα μπουκαλάκι ξίδι, που θα χρησιμοποιείς σε τέτοιες περιπτώσεις.