Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του. Η καλή οργάνωση, δίνει περισσότερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα και κατ’ επέκταση κάνει οικονομία στο πορτοφόλι σας.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν το γάλα στην πόρτα του ψυγείου κάτι που είναι λάθος καθώς έτσι μειώνεται στο μισό η διάρκεια ζωής του. Κι αυτό γιατί η πόρτα είναι στην πραγματικότητα το πιο ζεστό σημείο ενός ψυγείου τη στιγμή που το γάλα έχει ανάγκη τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε πώς θα κάνετε το ψυγείο σας λειτουργικό:

Τα κάτω συρτάρια:
Ωμά λαχανικά, σαλάτες και φρούτα- όχι όμως όλα μαζί καθώς κάποια φρούτα παράγουν ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση. Μη τοποθετείτε τα βότανα και τις πρασινάδες στο πίσω μέρος του ψυγείου γιατί μπορεί να παγώσουν πραγματικά.

Κάτω ράφια
Συσκευασμένα ωμά κρέατα και ψάρια- αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα νωπά τρόφιμα. Η αποθήκευση των ωμών τροφίμων είναι προτεινόμενη εδώ γιατί αν τα βάλετε ψηλότερα υπάρχει ο κίνδυνος να στάξουν σε άλλα τρόφιμα.

Μεσαία ράφια
Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά –φροντίστε ώστε το γιαούρτι να είναι καλά κλεισμένο ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Πάνω ράφια
Προ-μαγειρεμένα τρόφιμα – όπως τα αλλαντικά αλλά και τα φαγητά που περίσσεψαν.

Στην πόρτα
Τρόφιμα με φυσικά συντηρητικά- όπως οι χυμοί αλλά ποτέ το γάλα, το βούτυρο και το μαλακό τυρί. OK;

empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
Back To Top