Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Η παρακάτω συνταγή όμως σε 9 βήματα, με τυρί, γαλοπούλα και αβοκάντο, είναι μια νόστιμη, υγιεινή και κυριολεκτικά καθαρή λύση για το δρόμο και τη δουλειά.

1. Διάλεξε το σωστό ψωμί. Η μπαγκέτα εκτός από νόστιμη είναι και αρκετά στέρεα ώστε να κρατήσει τις ρευστές σάλτσες στο εσωτερικό της και να μη διαλυθεί από την πίεση κατά τη μεταφορά του σάντουιτς.

2. Κόψε την μπαγκέτα στη μέση. Τοποθέτησέ την οριζόντια σε επιφάνεια κοπής και χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι.

3. Φέρε τα μέσα, έξω. Τοποθέτησε τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας σου ανοιχτά, έτσι ώστε η εσωτερική πλευρά τους να βλέπει προς τα πάνω.

4. Άπλωσε το ντρέσινγκ. Όσο καλά κρατεί η ζέστη του καλοκαιριού, καλό είναι να αποφύγεις τη μαγιονέζα και να προτιμήσεις τη λιγότερο ευπαθή μουστάρδα. Για μια γλυκιά και πικάντικη νότα, πρόσθεσε αν θέλεις και λίγη Ντιζόν με μέλι.

5. Άπλωσε στην μπαγκέτα αβοκάντο κομμένο σε φέτες. Αν το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει αρκετά, κόψε το σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες.

6. Λιώσε το αβοκάντο. Αν είναι πολύ ώριμο, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να το λιώσεις και να το απλώσεις στην μπαγκέτα. Έτσι, το πάτωμα δεν θα αρχίσει να βομβαρδίζεται με φέτες αβοκάντο την ώρα που θα τρως το σάντουιτς.

7. Πρόσθεσε γαλοπούλα και τυρί σε ρολό. Κάνοντάς τα ρολό, μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα σε ένα σάντουιτς (δύο με τέσσερις φέτες γαλοπούλας και άλλες τόσες τυρί).

8. Συμπλήρωσε τη γέμιση με ένα φύλλο μαρουλιού. Δεν σου προτείνουμε να προσθέσεις ντομάτα, γιατί στάζει και λερώνει πανεύκολα. Μπορείς όμως να βάλεις ένα φύλλο μαρουλιού, σε κομμάτια στο μέγεθος της μπαγκέτας.

9. Τύλιξε το σάντουιτς σε διάφανη μεμβράνη. Έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο και ακέραιο για περισσότερες ώρες.

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top