Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη πρόκληση; […]

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση!

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να κόψεις το κουνουπίδι σε κομμάτια που θυμίζουν, όντως, ρύζι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχεις, σύμφωνα με το Bonappetit.com, είναι να το τρίψεις από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη έτσι ώστε να έχεις χοντρές λωρίδες και όχι πολύ μικρά κομμάτια. Υπολόγισε ότι μισό κεφάλι κουνουπίδι θα σου δώσει περίπου τέσσερα φλιτζάνια ρύζι.

Για να το μαγειρέψεις, σοτάρεις σε βούτυρο διάφορα αρωματικά υλικά, όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές χαλαπένιο, προσθέτεις και το κουνουπίδι και αφήνεις το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου πέντε με επτά λεπτά ακόμα. Γαρνίρεις με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Εναλλακτικά, μπορείς να τηγανίσεις το ρύζι από κουνουπίδι μαζί με ένα αυγό μάτι! Μπορείς, ακόμα, να το χρησιμοποιήσεις για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή για να χυλώσουν καλύτερα οι σούπες και οι σάλτσες των μαγειρευτών σου.

Σε γενικές γραμμές, το ρύζι από κουνουπίδι είναι μια καλή λύση αν απέχεις από τη γλουτένη, αλλά και μια εναλλακτική επιλογή αν έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις το συγκεκριμένο λαχανικό με τους «κλασικούς τρόπους»: για παράδειγμα στον ατμό ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι, τηγανιτό, ή γιαχνί στην κατσαρόλα.

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top