Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να παρασκευάσεις ένα σπιτικό ρόφημα χωρίς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα μείγματα, εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο σε γεύση, υφή και αρώματα από τα αντίστοιχα τυποποιημένα προϊόντα.

Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε έτοιμο μείγμα από φύλλα τσαγιού και μπαχαρικά (που θα βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής), όπως κανέλα, πιπερόριζα και μαύρο πιπέρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τέτοιο μείγμα στο σπίτι, με μπαχαρικά της επιλογής σου.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει μια ζυγαριά κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το βάρος του μείγματος τσαγιού. Εναλλακτικά, αντικατέστησε τη συνιστώμενη ποσότητα γραμμαρίων με δύο κ.σ. μείγμα τσαγιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ποσότητα είναι ενδεικτική: αν το θέλεις πιο δυνατό, μπορείς να την αυξήσεις κατά βούληση.

Σπιτικό κρύο τσάι

Τι θα χρειαστείς:

12 γρ. μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών
250 ml. νερό
Γάλα, για το σερβίρισμα
Απλό σιρόπι (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίχνεις το μείγμα τσαγιού και το νερό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Το κλείνεις και το αφήνεις στο ψυγείο για 8-10 ώρες (ή για μία ολόκληρη νύχτα).

Σουρώνεις το τσάι.

Προσθέτεις γάλα και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, σιρόπι. Συμπληρώνεις, προαιρετικά, με παγάκια.

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top