Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί. Ή μπορείς να το χαρίσεις σε φίλους και συγγενείς, κλεισμένο σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκαλάκι.

Έχεις πολλούς καλούς λόγους, φέτος τις γιορτές και κάθε Χριστούγεννα, να φτιάξεις λιμοντσέλο στο σπίτι. Τα μοναδικά υλικά που θα χρειαστείς είναι λεμόνια (που αφθονούν αυτή την εποχή), ζάχαρη και κάποιο λευκό οινοπνευματώδες ποτό (μια καλή και οικονομική πρόταση είναι το τσίπουρο).

Τι θα χρειαστείς:
11 λεμόνια
750 ml τσίπουρο ή άλλο λευκό ποτό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Αφαιρείς το ξύσμα από τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο (μόνο την επιφάνεια, όχι το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει το ποτό σου). Κρατάς τα λεμόνια για άλλη χρήση και ρίχνεις το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι, χωρητικότητας τουλάχιστον ενός λίτρου.

2. Προσθέτεις στο βάζο το οινοπνευματώδες ποτό και το αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για περίπου 1 εβδομάδα.

3. Μετά το τέλος της μίας εβδομάδας, λιώνεις τη ζάχαρη στο νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνεις το σιρόπι σου να κρυώσει.

4. Ανακατεύεις το μείγμα από ξύσμα λεμονιού και αλκοόλ με το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 μέρα.

5. Αφού σουρώσεις το λιμοντσέλο σου με ψιλό σουρωτήρι, το μεταφέρεις σε μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.

empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Η πίτσα του καλοκαιριού έχει για βάση το κολοκύθι!

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι...
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
Back To Top