Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια». Ακόμα και το ερώτημα αν είναι ώριμος ή όχι αποδεικνύεται ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να δώσεις την απάντηση. Αρκεί να είσαι λίγο παρατηρητικός.

Το χρώμα: Παρόλο που δεν αλλάζει εντυπωσιακά καθώς ο ανανάς ωριμάζει, σε ένα πιο άγουρο φρούτο είναι πρασινωπό αλλά σταδιακά κιτρινίζει. Γενικά, όσο πιο κίτρινος είναι ένας ανανάς, τόσο πιο ώριμος. Προτίμησε έναν καρπό που είναι ομοιόμορφα κίτρινος σε ολόκληρη την επιφάνειά του, αλλά όχι πορτοκαλής – γιατί τότε έχει παραωριμάσει.

Η αίσθηση: Ο ώριμος ανανάς δεν είναι ιδιαίτερα μαλακός, όπως, για παράδειγμα, το ώριμο αβοκάντο, αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακός από τον άγουρο. Γι’ αυτό, πίεσέ τον προτού τον αγοράσεις και αν είναι σκληρός σαν πέτρα, προτίμησε έναν άλλο.

Η μυρωδιά: Αν ένα φρούτο καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, η τρίτη σου κίνηση προτού το αγοράσεις θα είναι να το μυρίσεις. Πρέπει να αναδίδει μια φρουτώδη, γλυκιά και ευχάριστη οσμή. Αν όμως η μυρωδιά του είναι ελαφρώς ξινή, τότε έχει αρχίσει να ξεπερνά το στάδιο της ωρίμανσης…

empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top