Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να επιλέξεις […]

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα;

Καταρχάς, γιατί να επιλέξεις λιαστές ντομάτες σε σακουλάκι; Η απάντηση είναι απλή: Είναι πολύ πιο οικονομικές από εκείνες που πωλούνται σε βαζάκι, ενώ καθώς δεν περιέχουν ήδη συγκεκριμένα μπαχαρικά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε περισσότερες, διαφορετικές συνταγές καρυκεύοντάς τις κατά βούληση.

Επανερχόμαστε όμως στο πρώτο ερώτημα: Πώς τους ξαναδίνεις ζωή; Μια εύκολη λύση, σύμφωνα με το Cook’s Illustrated, είναι να βάλεις ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, να τις σκεπάσεις με 1 φλιτζάνι ζωμό (κότας ή λαχανικών, ανάλογα με τη συνταγή) ή με 1 φλιτζ. ζεστό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει ½ κ.γ. αλάτι, και να τοποθετήσεις το σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφήνεις τις ντομάτες να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι. Όσες δεν χρησιμοποιήσεις άμεσα μπορείς να τις διατηρήσεις σε αεροστεγές σκεύος μέσα σε ελαιόλαδο, μέχρι για 2 εβδομάδες.

empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top