Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.

Το να πίνεις καφέ ξέρεις ότι έχει ένα σωρό οφέλη για τον οργανισμό σου, όπως προστασία του συκωτιού, μειωμένος κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, τόνωση του οργανισμού.

Επειδή όμως έχεις επιλέξει να λαμβάνεις μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά (χέρια που τρέμουν από την υπερκατανάλωση, για παράδειγμα ή γουρλωμένα μάτια στις 3 η ώρα το πρωί), προτιμάς τον ντεκαφεϊνέ. Και καλά κάνεις.

Συγνώμη αν στο χαλάω αλλά ναι, ο ντεκαφεϊνέ περιέχει μια δόση καφεΐνης, η οποία για να επηρεάσει τα νεύρα σου πρέπει μάλλον να κατεβάσεις μερικά λίτρα, όπως διαβάζω σε σχετικό άρθρο της Huffington Post.

Μάθε, λοιπόν ότι για να γίνει ο καφές σου έχει αφαιρεθεί από τον κόκκο το 94-98% της καφεΐνης.

Ενώ δηλαδή ένας κανονικός καφές περιέχει 188 mg καφεΐνης, ο decaf έχει μόλις 9,4 mg, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2006 από το πανεπιστήμιο της Florida.

Οι ερευνητές μάλιστα είπαν ότι πρέπει να πιεις 5-10 κούπες ντεκαφεϊνέ για να νιώσεις την επίδραση της καφεΐνης στον οργανισμό σου ενώ επεσήμαναν ότι μπορεί να βρεις και καφέ απολύτως απαλλαγμένο από την καφεΐνη αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Και φυσικά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά καθώς εξαρτάται από την ποικιλία των κόκκων και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί επεξεργάζονται ενώ και ο εσπρέσσο διαφέρει καθώς ένας κανονικός έχει 63 mg καφεΐνης ενώ ένας ντικάφ 3-15,8 mg.

Αν διαβάζοντας αυτό το άρθρο έχεις αποκτήσει ένα ελαφρύ τρέμουλο όχι από το αγαπημένο σου ρόφημα αλλά από την αγωνία γιατί π.χ. η έφηβη κόρη σου πίνει ακριβώς αυτόν τον καφέ, μην ανησυχείς. Οι γιατροί λένε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Απλά, καλό είναι να ξέρουμε τι πίνουμε και όχι να καταπίνουμε άκριτα ό,τι μας σερβίρουν. 

 

(τα στοιχεία προέρχονται από άρθρο της Huffington Post)

 

 

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top