Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων. Αλλά σε αντίθεση με τη έκδοση που επικαλύπτει πουτίγκα βανίλιας, μπανάνες σε φέτες, κρέμα σαντιγί και μπισκότα γκοφρέτας βανίλιας, εδώ θα βρεις μια νέα πουτίγκα μπανάνας. Ναι, χρησιμοποιώντας πραγματικές μπανάνες στην πουτίγκα (και όχι μόνο σε φέτες).

Πολλές παραδοσιακές συνταγές πουτίγκα μπανάνας απαιτούν μείγμα πουτίγκα βανίλιας, πλήρες γάλα, μπανάνες και γλυκό συμπυκνωμένο γάλα. Πρέπει να ομολογήσω, περίμενα ότι η πουτίγκα μπανάνας σήμαινε πράγματι πουτίγκα μπανάνας, όχι πουτίγκα βανίλιας με μπανάνες σε φέτες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε πουτίγκα μπανάνας με αληθινές μπανάνες επειδή γίνεται απαλό γκρι ανοιχτό. Για να ξεπεράσω αυτό το ζήτημα χωρίς να καταφύγω σε απομιμήσεις εκχυλίσματος μπανάνας, έβαλα στη βάση πουτίγκας φρέσκες μπανάνες και τις τράβηξα πριν το μαγειρέψω.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Μπανάνες: Φυσικά! Επιλέξτε αυτές που είναι σε φωτεινό κίτρινο με λίγα καφέ σημεία, που σημαίνει ότι είναι ώριμες.

Γάλα καρύδας: Χρησιμοποιήστε κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας πλήρους λίπους για μέγιστη κρεμώδη υφή.

Μέλι: Αντικαθιστά την εκλεπτυσμένη ζάχαρη στην πουτίγκα.

Κρόκοι αυγών: Αυτά δίνουν πλούτο και δομή στην πουτίγκα. Αποθηκεύστε τα ασπράδια για χρήση σε ομελέτες.

Κορν φλάουερ ή αραρούτι: Χρησιμοποιείται για να πυκνώνει την πουτίγκα καθώς κρυώνει.

Εκχύλισμα βανίλιας: Για να αποκτήσετε την πιο πλούσια και ισχυρή γεύση βανίλιας στην πουτίγκα, αναζητήστε καθαρό εκχύλισμα βανίλιας.

bananaputt

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ BANANA PUDDING

Εάν έχετε χρόνο, ξεκινήστε να φτιάχνετε πουτίγκα μπανάνας την προηγούμενη ημέρα που θέλετε να σερβίρετε για να έχετε τη μέγιστη ποσότητα γεύσης μπανάνας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

Εγχύστε το γάλα καρύδας. Ζεσταίνουμε το γάλα και το σιγοβράζουμε και μετά βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας. Αφήστε το να καθίσει τουλάχιστον 4 και έως 24 ώρες.

Μαγειρέψτε την πουτίγκα. Σουρώνουμε τις μπανάνες από το γάλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η πουτίγκα. Ψύξτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συναρμολογήστε την πουτίγκα. Μπορείτε να το χωρίσετε σε μεμονωμένες μερίδες σε μικρά ποτήρια. Για λίγο πρόσθετη λάμψη, γεμίστε με κρέμα καρύδας, μπανάνες σε φέτες και φρυγανιές νιφάδες καρύδας. Θέλετε να είστε πραγματικά επιπλέον, ψιλοκόψτε την πουτίγκα με την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας.

Βάλε την πουτίγκα μπανάνας σε ποτήρι σερβιρίσματος με γαρνίρισμα.

Μερικές σημαντικές συμβουλές

Υπάρχει σίγουρα διαφορά απόχρωσης όταν αλλάζετε το άμυλο αραβοσίτου είτε με αλεύρι βελανιδιάς ή σκόνη ταπιόκας. Και για τα δύο αλεύρια, φροντίστε να διατηρείτε τη θερμότητα σας χαμηλή όταν σιγοβράζετε την πουτίγκα.

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι βελανιδιάς: Δεν είναι τόσο παχύ ή δεν κρατάει τόσο σταθερό σε σχήμα (μοιάζει περισσότερο με ένα παχύ smoothie).

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι ταπιόκας: Θα παράγει μια ελαφρώς παχύτερη πουτίγκα, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην το βράσετε ή να το μαγειρέψετε, καθώς μπορεί να παράγει ένα κολλώδες και ελαστικό αποτέλεσμα. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει, αφαιρέστε το αμέσως από τη φωτιά.

Αποθήκευση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτήν την πουτίγκα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, αν και είναι καλύτερο να την απολαμβάνετε φρέσκια.

empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top