Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας. Ναι, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί σε μια σακούλα και ναι, είναι νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΟΡΜΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρέματος, για μίνι ταψιά

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

1/4 κουτ. ζάχαρη

1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά

1 φλ. ζεστό νερό

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. αλάτι

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και ψεκάστε μίνι φόρμες με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, τοποθετήστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά και προσθέστε ζεστό νερό.

Σφραγίστε τη σακούλα και πιέστε μαζί με τα χέρια σας για να αναμειχθούν. Αφήστε να ξεκουραστεί 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. (Η μαγιά πρέπει να ενεργοποιηθεί.) Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, λάδι και αλάτι στη σακούλα, στη συνέχεια σφραγίστε και πιέστε ξανά μαζί.

Προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε από τη σακούλα και ζυμώστε 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και την τοποθετείτε σε δύο ταψιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Αλείφετε την κορυφή του ψωμιού με ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Μια συνταγή που θα απολαύσετε να ετοιμάσετε και μαζί με τα παιδιά σας.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Φτιάξε τη σος για τη σαλάτα του Καίσαρα σε 5 βήματα

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
Back To Top