Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός. Τώρα θα μπορείς εύκολα να το φτιάξεις και να το απολαύσεις και στο σπίτι σου – και να εντυπωσιάσεις και όσους καλέσεις για καφέ…

 

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου μπαχαρικό κολοκύθας;

Απολύτως! Το μπαχαρικό κολοκύθας είναι απλώς ένας διασκεδαστικός όρος για έναν συνδυασμό όλων των κλασικών ζεστών μπαχαρικών. Αγαπάμε το μπαχαρικό κολοκύθας μας και το κρατάμε σε ετοιμότητα όλη τη σεζόν! Το καλύτερο κομμάτ; Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που δεν σου αρέσει, τότε μπορείς να το παραλείψεις ή να μειώσεις την ποσότητα!

 

Τι γίνεται αν δεν έχω μηχανή για αφρόγαλα;

Η μηχανή για αφρόγαλα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο αφρός latte στο σπίτι. Εάν δεν έχετε, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές. Μπορείς να θερμάνεις το μείγμα γάλακτος και στη συνέχεια να το χτυπήσεις έντονα για περίπου 1 λεπτό για να κάνει αφρό. Άσκηση αξίας 100%!

Ή μπορείς να παραλείψεις τον αφρό και να προσθέσεις σαντιγί αντ’ αυτού! Ή θερμαίνεις το μείγμα γάλακτος και, στη συνέχεια, το ρίχνεις στην κούπα σου και προσθέτεις με μια πλούσια ποσότητα σαντιγί για ένα πιο πολυτελές latte.

 

Ποια είδη γάλακτος μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Το πλήρες γάλα λειτουργεί καλύτερα για να έχεις ένα αφρώδες latte, αλλά μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το 2% γάλα θα σου προσφέρει ωραίο αφρό, αλλά απλώς δεν θα έχει τόσο κρεμώδη όσο το πλήρες γάλα.

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό γάλα, προτείνουμε γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 ΜΕΡΙΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

pumpkin spice latte

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

1/2 κουτ. μπαχαρικό κολοκύθας, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. ζεστό εσπρέσο ή καφέ

Κτυπημένη κρέμα για γαρνιτούρα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

2 κουταλιές της σούπας. κανέλα

2 κουτ. αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουτ. γαρύφαλλο

1 κουτ. αλεσμένο μπαχάρι

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς μαζί γάλα, κολοκύθα, σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά και εκχύλισμα βανίλιας Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, στη συνέχεια ανακατεύεις το μείγμα σε μηχανή για αφρόγαλα μέχρι να αφρίσει.

Ρίχνεις ζεστό εσπρέσο σε μια κούπα και στη συνέχεια γεμίζεις με αφρώδες γάλα κολοκύθας-μπαχαρικών. Καλύπτεις με σαντιγί και πασπαλίζεις με μπαχαρικά κολοκύθας.

 

 

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top