Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Παραλείψτε τη σαλάτα κι αντί για χωριάτικη, φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πιπεριές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο. Γεμιστές με κολοκυθάκια, ντοματίνια, ελιές καλαμών και κοφτερή θρυμματισμένη φέτα, αυτές οι τρυφερές γεμιστές πιπεριές έχουν όλες τις γεύσεις που αγαπάτε από μια ελληνική σαλάτα, καθώς και μια χορταστική προσθήκη από στήθος κοτόπουλου και κουσκούς. Ιδανικές για ένα χορταστικό βραδινό δείπνο ή σερβίρονται μαζί με τα αγαπημένα σας πιάτα ελληνικής έμπνευσης (σας κοιτάμε, μελιτζάνες στη σχάρα και ψητές λεμονάτες πατάτες), αυτές οι πιπεριές θα είναι το πιο χορταστικό (και πιο πολύχρωμο) πιάτο που θα φάτε μέσα στην εβδομάδα.

Θέλετε να τα κάνετε μπροστά; Συνδυάστε τη γέμιση σας από πριν, γεμίστε τις πιπεριές σας και ψήστε όταν είστε έτοιμες να τις απολαύσετε.

Δεν χορταίνετε από την πολυχρηστική γεμιστή πιπεριά; Δοκιμάστε την πιπεριά με γέμιση κοτόπουλου caprese για ένα βράδυ με φίλους ή την σαν πίτσα γεμιστή πιπεριά για να καλύψετε όλη την τυρώδη απόλαυση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

6 πιπεριές

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλου

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χωρισμένο

1 φλ. κουσκούς

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φλ. θρυμματισμένη φέτα, μοιρασμένη, και επιπλέον για πασπάλισμα

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 γ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1/2 γ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Κόψτε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς. Πετάξτε τους μίσχους και αφαιρέστε ον πυρήνα και τους σπόρους από τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές όρθιες σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε με ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύις από τη φωτιά. Ανακατεύετε με κουσκούς και στη συνέχεια σκεπάζετε με ένα καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κουσκούς και να απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαγειρεμένο κουσκούς, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι φέτα, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Γεμίζετε το μείγμα κουσκούς σε πιπεριές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φέτα. Ρίξτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο ταψί (για να βοηθήσετε τις πιπεριές να αχνιστούν) και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί, για 42 με 45 λεπτά. Στύβετε το χυμό λεμονιού πάνω από τις ψημένες πιπεριές και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Το πασατέμπο σου για να περνάει η ώρα… αλλιώς και μυρωδάτο!

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
Back To Top