Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.

Ο σκοπός είναι να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό που θα το ευχαριστηθείς ήδη από την προετοιμασία του και που η απόλαυση θα απογειωθεί όταν το σερβίρεις στην παρέα σου ή ακόμα και μόνο σε σένα.

Κι επειδή το κοκτέιλ από μόνο του δεν θα σε βάλει σε εορταστική διάθεση, δημιούργησε τις συνθήκες και φτιάξε ατμόσφαιρα. Διάλεξε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τον φωτισμό. Άναψε το αγαπημένο σου αρωματικό κερί. Φόρεσε κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ή μη φορέσεις τίποτα… γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξε μέσα το αφρόλουτρο που θα δώσει τον πιο πλούσιο αφρό και πάρε το μπάνιο σου… συνοδεία του κοκτέιλ σου.

Πέρασες μια επεισοδιακή χρονιά, τώρα είναι η στιγμή να κάνεις το δώρο της απόλαυσης και της ευχαρίστησης στον εαυτό σου. Ω ναι, είναι ωραίο να σε καλομαθαίνεις μερικές φορές. Και ναι σου αξίζει!

Εδώ σου έχουμε δύο προκλητικές συνταγές για ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ.

xmascoct

White Christmas Margaritas

Θέλεις να δοκιμάσεις φέτος ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ; Δώσε μια ευκαιρία σε αυτή τη «χιονισμένη» μαργαρίτα με γεύση καρύδας και λάιμ!

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κονσέρβα 400ml μη ζαχαρούχου γάλατος καρύδας

350 ml λευκή τεκίλα

250 ml triple sec

1/4 φλ. χυμός λάιμ

4 φλ. πάγος

Φέτες από λάιμ, για το χείλος του ποτηριού

Κρυσταλλική ζάχαρη, για το χείλος του ποτηριού

Φέτες λάιμ, για γαρνιτούρα

Βατόμουρα ή είδη μούρων, για γαρνιτούρα

xmasco

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδυάζεις το γάλα καρύδας, την τεκίλα, το triple sec, τον χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μπλέντερ. Ανακακινείς μέχρι να μαλακώσει.

Περνάς το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από λάιμ και το βυθίζεις στην κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζεις το κοτκέιλ στο ποτήρι και το διακοσμείς με μια φέτα λάιμ και μούρα.

xmascoc

Sugar Cookie Martinis

Το να πιείς ένα μαρτίνι φτιάχνοντας Sugar Cookies μοιάζει με το ιδανικό είδος εορταστικής ατμόσφαιρας.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΙ

1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. Baileys

60ml βότκα βανίλιας

60ml αμαρέτο

Πάγος

ΓΙΑ ΤΑ SUGAR COOKIES

1/2 φλ. frosting (γλάσο) βανίλιας

1/4 φλ. χρωματιστή τρούφα, συν 1 έξτρα κουταλάκι του γλυκού

Προκατασκευασμένη ζύμη μπισκότων ζάχαρης

xmasc

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°. Απλώνεις τη ζύμη μπισκότων ζάχαρης και την κόβεις σε πάχος ¼ ” χρησιμοποιώντας ένα κόπτη μπισκότων, τα κόβεις σε σχήμα μπαστουνιού για να μπορούν να κρέμονται από το χείλος του ποτηριού, στη συνέχεια, τοποθετείς τα μπισκότα σε ταψί που έχεις καλύψει με ειδικό χαρτί ψησίματος. Ψήνεις έως ότου απλωθεί η ζύμη και χρυσίσει ελαφρώς γύρω από τις άκρες, 12 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσει.

Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα γλάσου στο χείλος δύο ποτηριών μαρτίνι. Ρίξε ¼ φλι. Χρωματιστής τρούφας σε μια μικρή πιατέλα και στη συνέχεια βύθισε τα χείλη κυλώντας τα πάνω στην τρούφα για να κολλήσει στο γλάσο (στην εξωτερική κι εσωτερική πλευρά του χείλους). Πέρασε τα μπισκότα με γλάσο και διακόσμησέ τα με το υπόλοιπο της χρωματιστής τρούφας.

Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, συνδυάζεις το γάλα, το Baileys, τη βότκα και το αμαρέτο. Προσθέτεις πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Βάζεις στα ποτήρια και γαρνίρεις με ένα μπισκότο.

 

 

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top