Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία. Μπαίνει στις σαλάτες, σε σάντουιτς, σε τοστ, σε πίτες, συνοδεύει τα ζυμαρικά, ταιριάζει σε πλατό με φρούτα, λαχανικά ή αλλαντικά. Δίνει υπέροχη γεύση και πυκνότητα σε σάλτσες και είναι από τα σημαντικότερα υλικά για την πίτσα. Τρώγεται ωμό αλλά το τελευταίο food trend το θέλει ψητό!

Το ψητό τυρί ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές αλλά και ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Μπλε τυρί

Φτιάξτε ένα λιωμένο πουρέ κοτόπουλου Buffalo. Συνδυάζοντας ψημένα καρότα και ψητό σέλινο με μπλε τυρί που θα τα αφήσεις στον φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει. Σερβίρεις όπως είναι, φιλέτο κοτόπουλο για ένα νόστιμο πιάτο. Ή μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο γλυκό ψήνοντας το μπλε τυρί με φρούτα. Για να έχεις μια επίγευση γλυκού τυριού, τελειώνεις  με ένα μέλι και σερβίρεις με κράκερ ή με φρεσκοψημένη μπαγκέτα.

Κατσικίσιο τυρί

Ψήσε κατσικίσιο τυρί με ντομάτα μέχρι το τυρί να πολύ μαλακό κι οι ντομάτες να βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματά τους. Μπορείς να το συνδυάσεις με πέστο και να το ανακατέψεις σε μαγειρεμένα ζυμαρικά για ένα υπέροχο, εύκολο δείπνο.

bakedchees

Μπουράτα

Η μπουράτα (burrata) είναι ένα φρέσκο τυρί από την Ιταλία και στη γλώσσα τους σημαίνει «βουτυρωμένος». Παράγεται από γάλα βούβαλου ή/και αγελαδινό γάλα, πυτιά και κρέμα γάλακτος. Στην ουσία πρόκειται για μοτσαρέλα με πλούσια βουτυράτη γεύση και μαλακό, υγρό εσωτερικό, που αποτελείται από μοτσαρέλα αναμεμειγμένη με κρέμα γάλακτος. Θα μπορούσε να είναι ορεκτικό από μόνο του, αλλά δοκίμασε να το κάνεις ψητό σε συνδυασμό με τη σαλάτα caprese. Τοποθέτησε την burrata πάνω σε φέτες ντομάτας και ψήσε την μέχρι να γίνει μαλακή και νόστιμη. Πασπαλίζεις με βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρεις με φέτες μπαγκέτα.

Τυρί κρέμα

Το τυρί κρέμα μπορεί να μετατρέψει τα πάντα σε ένα γευστικό dip. Δοκίμασε να το ψήσεις με κόκκινες πιπεριές και με ελαιόλαδο για μια κρεμώδη ψητή σάλτσα κόκκινου πιπεριάς που μπορεί να αναμιχθεί με ζυμαρικά, να ταιριάξει πάνω από κοτόπουλο ή να απλωθεί σε ψωμί. Ναι!

bakedch

 

Camembert

Βάλε σε αλουμινόχαρτο Camembert με καρύδια και μέλι και ψήσε το μέχρι να λιώσει. Τρώγεται και με το κουταλάκι – αλλά και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Brie

Αφαίρεσε οποιαδήποτε πλαστική συσκευασία πριν το ψήσιμο. Το brie μπορεί να ψηθεί στο ξύλινο κουτί του, αρκεί είναι ασφαλισμένο με μεταλλικό συνδετήρα και όχι με κόλλα, που μπορεί να λιώσει και να καταρρεύσει στο φούρνο – το τυρί δεν θα μπορεί να κρατήσει το σχήμα του. Μπορείς επίσης να μεταφέρεις το τυρί σε ένα μικρό πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος. Ταιριάζει με φρέσκα βότανα, όπως σχοινόπρασο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή μαϊντανό ή μείγμα αρωματικών μεσογειακών μπαχαρικών και σερβίρεται σε ψημένα πιάκια, ή φρυγανισμένο ψωμί.

empty alt

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
Back To Top