Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο

Αν το σορμπέ και το παγωτό είχαν ερωτική σχέση, θα ήταν το απόλυτο σερμπέτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά και λίγες ώρες για αυτήν την εκδοχή. Πασπαλίστε με σαντιγί για το τέλειο ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Η κορυφαία συμβουλή μας για να κάνετε το σορμπέ πορτοκαλιού σας όσο το δυνατόν καλύτερο: Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​και συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού. Όχι μόνο θα προσφέρει όμορφο χρώμα, αλλά θα αναδείξει τη γεύση δεκαπλάσια. Ο χυμός πορτοκαλιού που αγοράζεται στο εμπόριο παρασκευάζεται συχνά από συμπύκνωμα, δίνοντάς του μια υπερβολικά γλυκιά, μοναδική έντονη γεύση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​​​για την κλασική, νοσταλγική γεύση πορτοκαλιού και στη συνέχεια να το ενισχύσετε με λίγο συμπυκνωμένο και ζαχαρούχο γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη θα καθοδηγήσει την υφή του σορμπέ να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα παγωτό και γρανίτα.

Το σορμπέ πορτοκαλιού είναι επίσης ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για να το σερβίρετε όλο τον χρόνο, είτε για να φύγει από το στόμα σας η έντονη γεύση ενός φαγητού είτε ως τον τέλειο επίλογο σε ένα ελαφρύ γεύμα. Θέλετε να το κάνετε νωρίτερα; Μόλις το σορμπέ έχει αναδευτεί στην παγωτομηχανή, μεταφέρετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι για να μην κρυσταλλώσει στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί έως και 1 μήνα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες 20 λεπτά

CAL/SERV:

80

Συστατικά

1 1/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (από 4 περίπου πορτοκάλια), στραγγισμένος

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού

3/4 φλ. συμπυκνωμένο γάλα

2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

1/2 κουτ. αλάτι

Εκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ της παγωτομηχανής σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το γάλα εβαπορέ, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, 30 με 40 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού στο παγωμένο μπολ παγωτού και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το σορμπέ και να πάρει ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα και η συνοχή να είναι σαν παγωμένο μαλακό σερβίρισμα, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη. Παγώστε τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 1 μήνα.

empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
Back To Top