Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από του ότι συνδυάζει μερικά αξιοσημείωτα συστατικά, αυτή είναι μια συνταγή στην οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας το κάνει εξαιρετικά κρεμώδες και πλούσιο, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά. Μόνο μια κουταλιά της σος ψαριού προσθέτει βάθος και κάνει αυτή τη σούπα να αισθάνεται πολύ πιο ξεχωριστή. Ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος δένει σε όλες τις γεύσεις και την κάνει να φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική. Θέλετε να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την παρουσίαση; Προσθέστε τραγανά τηγανητά ασκαλώνια και λάδι τσίλι για το τελευταίο φιλί του σεφ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο ουδέτερο λάδι

1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ 4, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

1 μικρό ασκαλώνιο, χοντροκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι

2 1/4 γ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

1 κονσέρβα γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, πλήρες σε λιπαρά

1 κ.σ. σος ψαριού

Αλάτι

Ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ

Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

carrotgi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, τα ασκαλώνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και την πάστα κάρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού και αλατοπιπερώστε με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Φέρτε τη σούπα να βράσει, σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο παρτίδες.) Δοκιμάστε και προσαρμόστε για αλάτι και λάιμ.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με κόλιαντρο.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top