Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα. Παρόλο που τα καθαρά λευκά κρασιά είναι ιδανικά για να σε ξεδιψάσουν από τη ζέστη του καλοκαιριού, το ίδιο ισχύει και για τα ελαφρώς παγωμένα, πιο ελαφρά κόκκινα.

Προτίμησε τα λευκά κρασιά, τα οποία είναι φρουτώδη, διατηρημένα με απλή ψύξη και συνήθως με χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ από τα κόκκινα. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Albarino, Muscadet και Picpoul de Pinet (Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Ρομπόλα) είναι μερικές από τις ποικιλίες λευκού σταφυλιού που μπορεί κανείς να επιλέξει τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αυτά τα ελαφριά, τραγανά, φρουτώδη κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν την καλοκαιρινή κουζίνα, με πιάτα που δίνουν έμφαση στο ψάρι, τα λαχανικά και το ψητό κρέας.

Αν και το ροζέ είναι μια ευχάριστη επιλογή για όλο το χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Απόλαυσε ένα υπέροχο ποτήρι δροσερό, σπιρτώδες, απαλό ροζ Provence Rosé ή ένα Μοσχάτο Τυρνάβου στον ζεστό, καλοκαιρινό ήλιο και αφέσου στα αρώματα και την υφή του.

wine1

Αν και συνήθως συνδυάζουμε τα κόκκινα κρασιά με το χειμώνα, τους πιο ζεστούς μήνες μπορούμε να αναζητήσουμε ερυθρά που έχουν υψηλή οξύτητα, χαμηλότερα σε τανίνη και επίσης χαμηλότερα σε αλκοόλ, καθιστώντας τα αρκετά δροσιστικά σε υπαίθρια πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Τα Beaujolais, Grenache και Pinot Noir Syrah, Αγιωργίτικο είναι κρασιά που ξεχωρίζουν. Απλά βάλε τα στο ψυγείο, αλλά όχι για πολλή ώρα, για να διατηρήσεις τις αποχρώσεις της γεύσης του! 10 λεπτά είναι αρκετά. Μια άλλη ποικιλία κόκκινων σταφυλιών που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το Frappato από τη Σικελία, το οποίο αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για ψάρι.

Αν προτιμάς τις φυσαλίδες, να ξέρεις ότι τα sparkling αγαπάνε την ψύξη, οπότε μη φοβηθείς να το παγώσεις καλά. Ένα καλό σαμπανιζέ θα σε ανταμείψει με μικροσκοπικές φυσαλίδες στο πάνω μέρος του ποτηριού, υπέροχη αφρώδη και παγωμένη γεύση φρούτων.

 

Στην υγειά σου λοιπόν!

 

 

empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Back To Top