Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί. Με άλλα λόγια, είναι βασικά το απόλυτο εύκολο βραδινό δείπνο. Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά και να ανταλλάξετε τις γαρίδες με κοτόπουλο, μπριζόλα, tofu ή edamame.

Συστατικά

⅓ φλιτζάνι έτοιμο πέστο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες (16-20), στεγνές

4 φλιτζάνια ρόκα

2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

pesto garides

Εκτέλεση

Χτυπάτε το πέστο, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε και τα δύο μπολ στην άκρη.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε τες και βάλτε τες σε ένα πιάτο.

Προσθέστε τη ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Μοιράζετε το μείγμα της ρόκας σε 4 μπολ. Από πάνω ρίχνετε ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες. Περιχύστε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το κρατημένο μείγμα πέστο.

Μπορείτε  να καλύψτε και να βάλετε το dressing στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 2 1/2 φλιτζάνια

Ανά μερίδα: 429 θερμίδες, πρωτεΐνη 30,9 γρ., υδατάνθρακες 29,3 γρ., φυτικές ίνες 7,2 γρ., σάκχαρα 5 γρ? λιπαρά 22 γρ. κορεσμένα λιπαρά 3,6 γρ. χοληστερόλη 187,5mg; βιταμίνη α iu 1125,6 IU; βιταμίνη C 14,4 mg; φυλλικό οξύ 108,9 mcg; ασβέστιο 205,4mg; σίδηρος 2,9mg; μαγνήσιο 130,5 mg; κάλιο 901,1 mg; νάτριο 571,4 mg; θειαμίνη 0,2 mg.

Ανταλλαγές: 4 λιπαρά, 3 άπαχες πρωτεΐνες, 1 1/2 άμυλο, 1/2 φυτικό

empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top