Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας. Είσαι περίεργη να τα διαβάσεις;

1.Ταραμοσαλάτα: Μάλιστα προτείνουν την σπιτική η οποία είναι μακράν καλύτερη από αυτή που πωλείται στα σούπερ μάρκετ. Πού θα την απολαύσεις; Μετά το μπάνιο σου στον Άγιο Σώστη, στη Μύκονο, στην ταβέρνα της Κικής.

2.Κολοκυθοκεφτέδες: Ιδανικό πιάτο για τους χορτοφάγους, θα το φας στην Κρήτη, στο Ταμάμ στα Χανιά.

3.Τοματοκεφτέδες: Στον Πύργο της Σαντορίνης, στην Πηνελόπη.

4.Φρέσκο ψάρι: Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα τρώμε φρέσκο ψάρι εδώ και… 11.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Και προτείνουν να το γευτούμε στο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, με λαδάκι και λεμονάκι.

5.Μουσακάς: Όχι που θα έλειπε! Στην Κληματαριά στην Αθήνα, όπου μπορείς να κάνεις και μαθήματα μαγειρικής και να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου ένα από τα πλέον παραδοσιακά μας πιάτα. Αλλά και στον Κουκούμαβλο στην Σαντορίνη, για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του πιάτου.

6.Παστιτσάδα: Το κερκυραϊκό πιάτο με τις βενετσιάνικες ρίζες θα το φας στην Κέρκυρα, φυσικά, στο Rex ή στο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι.

7.Αρνί κλέφτικο: Θα βρεις αμέτρητες παραλλαγές του πιάτου αυτού, που θα το απολαύσεις στις ταβέρνες του Μετσόβου.

8.Χωριάτικη σαλάτα: Στης Λέλας στην Καρδαμύλη με αυθεντική φέτα και ελιές Καλαμάτας ή στο Funky Gourmet στην Αθήνα για ένα σύγχρονο twist.

9.Μπουγάτσα: Στη Θεσσαλονίκη, φυσικά.

10.Λουκουμάδες: Στο Αιγαίον στην Πανεπιστημίου, που ειδικεύονται στη λιχουδιά από το 1926.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Κοτόπουλο στο φούρνο: πώς θα το ψήσεις βήμα-βήμα

Ποιος έχει διάθεση, τώρα το καλοκαίρι, να περνάει όλη τη μέρα του κλεισμένος στην κουζίνα και σκυμμένος πάνω από καυτές κατσαρόλες; Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εύκολες και χορταστικές λύσεις.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top