Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο. Λίγοι έχουν την ικανότητα να μαγειρέψουν με επιτυχία επαγγελματικά, αλλά όλοι έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ως σεφ στο σπίτι, την απόλυτη επιδίωξη της τελειότητας. Φυσικά, ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι η μαγειρική στη κουζίνα του σπιτιού είναι σαφώς σε θέση να κερδίσει τον σεβασμό των επαγγελματιών σεφ.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 20 βιβλία μαγειρικής που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα! Είτε για τους επαγγελματίες σεφ, είτε για εκείνους που θέλουν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν με τις κατσαρόλες τους ένα θεαματικό πιάτο.

The Professional Chef by the Culinary Institute of America

professionalchef

The Flavor Bible by Karen Page and Andrew Dornenburg

the-flavor-bible-900x600

The Big Fat Duck Cookbook by Heston Blumenthal

thefatduck

Mastering the Art of French Cooking by Julia Child

artoffrench

Essentials of Classic Italian Cooking by Marcella Hazan

essentials-of-classic-italian-cooking-612x900

Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing by Michael Ruhlman

charcuterie-900x600

Joy of Cooking by Irma S. Rombauer and Marion Rombauer Becker

joy-of-cooking-cookbook-900x750

Culinary Artistry by Andrew Dormenburg and Karen Page

culinary

On Food and Cooking by Harold McGee

on-food-and-cooking-900x600

The French Laundry Cookbook by Thomas Keller

20a4e1_ca1c61b1b3f144209e41fc5979deaf11mv2

The 4-Hour Chef by Tim Ferriss

the-4-hour-chef-900x900

Grand Livre de Cuisine by Alain Ducasse

grand-livre-de-cuisine-690x900

Ad Hoc at Home by Thomas Keller

ad-hoc-at-home-900x599

White Heat by Marco Pierre White

51k8iz6gmbl-_sy344_bo1204203200_

Le Cordon Bleu’s Complete Cooking Techniques by Jeni Wright

cookingtechniques

The Barbecue Bible by Steven Raichlen

the-barbecue-bible-over-500-recipes-steven-raichlen

Boy Meets Grill by Bobby Flay

boygrill

The Big Green Egg Cookbook by Lisa Mayer

thebiggreen

Weber’s New Real Grilling by Jamie Purviance

weber

Meat: Everything You Need to Know by Pat LaFrieda

meat-lafrieda

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top