Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του για να μη βγει στεγνό και άγευστο. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα σφάλματα, που πρέπει να αποφύγεις;

1. Αφαιρούμε πριν από το μαγείρεμα τα κόκαλα και την πέτσα. Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να φας την πέτσα, άφησέ τη στο κρέας στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαίρεσέ τη μετά: Προστατεύει την υγρασία και δεν αφήνει το κοτόπουλο να γίνει στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα κόκαλα, από τα οποία μάλιστα μπορείς να φτιάξεις έναν πολύ ωραίο ζωμό κότας.

2. Δεν το μαρινάρουμε. Μπορεί το ψήσιμο του κοτόπουλου να μην παίρνει ώρα, αυτό όμως δεν ισχύει και για την προετοιμασία του. Μαρινάροντάς το (π.χ. σε ένα μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη, πιπεριές τσίλι, καστανή ζάχαρη, ξίδι και αλάτι) το βοηθάς να μαλακώσει, να καραμελώσει όμορφα κατά το ψήσιμο και να νοστιμίσει.

3. Το βράζουμε. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται μόνο αν είμαστε σε φάση ανάρρωσης και θέλουμε κάτι θρεπτικό και ελαφρύ. Διαφορετικά, το ψήσιμο στο φούρνο ή στο γκριλ είναι αυτό που θα δώσει ένταση στη γεύση του κοτόπουλου και θα κάνει την πέτσα τραγανή και ροδαλή.

4. Το παραψήνουμε. Ένα λάθος που είναι πολύ εύκολο να γίνει. Τα καλά νέα; Υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να κόψουμε το στεγνό κρέας σε κομματάκια και να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σαλάτα με γιαούρτι ή μαγιονέζα. Ή, αν δεν έχουμε όρεξη για κάτι κρεμώδες, μπορούμε να το προσθέσουμε, επίσης ψιλοκομμένο, σε μια σούπα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε το στεγνό κρέας, γιατί έτσι του στερούμε και τα τελευταία ίχνη της υγρασίας του.

empty alt

Το στρες προσθέτει κιλά

Εξουδετερώνει την υγιεινή διατροφή το στρες. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσμα ερευνών που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top