Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του για να μη βγει στεγνό και άγευστο. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα σφάλματα, που πρέπει να αποφύγεις;

1. Αφαιρούμε πριν από το μαγείρεμα τα κόκαλα και την πέτσα. Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να φας την πέτσα, άφησέ τη στο κρέας στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαίρεσέ τη μετά: Προστατεύει την υγρασία και δεν αφήνει το κοτόπουλο να γίνει στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα κόκαλα, από τα οποία μάλιστα μπορείς να φτιάξεις έναν πολύ ωραίο ζωμό κότας.

2. Δεν το μαρινάρουμε. Μπορεί το ψήσιμο του κοτόπουλου να μην παίρνει ώρα, αυτό όμως δεν ισχύει και για την προετοιμασία του. Μαρινάροντάς το (π.χ. σε ένα μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη, πιπεριές τσίλι, καστανή ζάχαρη, ξίδι και αλάτι) το βοηθάς να μαλακώσει, να καραμελώσει όμορφα κατά το ψήσιμο και να νοστιμίσει.

3. Το βράζουμε. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται μόνο αν είμαστε σε φάση ανάρρωσης και θέλουμε κάτι θρεπτικό και ελαφρύ. Διαφορετικά, το ψήσιμο στο φούρνο ή στο γκριλ είναι αυτό που θα δώσει ένταση στη γεύση του κοτόπουλου και θα κάνει την πέτσα τραγανή και ροδαλή.

4. Το παραψήνουμε. Ένα λάθος που είναι πολύ εύκολο να γίνει. Τα καλά νέα; Υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να κόψουμε το στεγνό κρέας σε κομματάκια και να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σαλάτα με γιαούρτι ή μαγιονέζα. Ή, αν δεν έχουμε όρεξη για κάτι κρεμώδες, μπορούμε να το προσθέσουμε, επίσης ψιλοκομμένο, σε μια σούπα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε το στεγνό κρέας, γιατί έτσι του στερούμε και τα τελευταία ίχνη της υγρασίας του.

empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
empty alt

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
Back To Top