Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.


Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια που έκαναν, τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη μαγειρική μας. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι ειδικοί:

Tilesh Chudasama, ιδιοκτήτης και σεφ του ινδικού εστιατορίου Chai Naasto στο Λονδίνο: «Να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε και να πετάτε ό,τι περισσεύει. Υπάρχει ένα πλήθος από τρικ που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να το αποφύγουμε: να αγοράζουμε λιγότερα, να καταψύχουμε το πλεόνασμα, να το μοιραζόμαστε, να χρησιμοποιούμε ό,τι απομένει σε άλλες συνταγές, να το κομποστοποιούμε».

Richard Bainbridge, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Benedicts στο Norwich: «Η διαχείριση του χρόνου. Συνήθως ο κόσμος δεν αφιερώνει χρόνο στην οργάνωση. Όμως χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να αποφασίσεις πότε και πώς θα κάνεις το καθετί, ώστε το μαγείρεμα να γίνει πιο χαλαρό και απολαυστικό».

Lee Skeet, ιδιοκτήτης ενός pop-up restaurant, με έδρα την Κορνουάλη: «Η κακή επιλογή υλικών, κάτι που ισχύει και για επαγγελματίες σεφ, όχι μόνο για ερασιτέχνες μάγειρες. Δεν κατανοώ γιατί οι σεφ δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά στην ποιότητα του προϊόντος, για παράδειγμα ότι τα κατεψυγμένα όστρακα δεν είναι το ίδιο με τα φρέσκα. Ή γιατί δεν αγοράζουν ολόκληρα, φρέσκα ψάρια γιατί «δεν έχουμε χρόνο να φιλετάρουμε». Αυτό ανέκαθεν με ενοχλούσε.

Dan Doherty, επικεφαλής σεφ των Duck & Waffle and Duck & Waffle Local, που ειδικεύονται στη βρετανική κουζίνα με επιρροές από την ηπειρωτική Ευρώπη: «Το να ακολουθεί κάποιος μια συνταγή κατά γράμμα και να πιστεύει ότι όλα θα πάμε στραβά αν δεν έχει το “σωστό” μαϊντανό ή το “σωστό” πράσο. Αν εξαιρέσουμε τη ζαχαροπλαστική, οι συνταγές υπάρχουν για να σπάνε, να αλλάζουν και να εξελίσσονται – αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της μαγειρικής.

Paul Wedgwood, επικεφαλής σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Wedgwood στο Εδιμβούργο, που ειδικεύεται σε σκοτσέζικα προϊόντα με ασιατικές πινελιές: «Το να μη δοκιμάζει κάποιος το φαγητό που φτιάχνει. Ακόμα και αν είναι κάτι που φτιάχνεις ξανά και ξανά, κάθε φορά πρέπει να το δοκιμάζεις!».

Eric Guignard, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο The French Table στο Surbiton: «Το πιο κοινό λάθος που θεωρώ πιο απελπιστικό είναι όταν κάποιος δεν καρυκεύει σωστά το φαγητό».

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
Back To Top