Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.


Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.

Ωστόσο αρκεί ένας υποτυπώδης εξοπλισμός για να ετοιμάσεις στην ύπαιθρο απλά και πεντανόστιμα γεύματα. Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς; Αλουμινόχαρτο. Τυλίγοντας διάφορα υλικά σε αυτό, όπως σολωμό με γλυκιά σάλτσα φρούτων, κρέας και λαχανικά ή κάποιο λευκό ψάρι με λεμόνι και πατάτες, θα έχεις ένα καλοψημένο και χορταστικό γεύμα χωρίς να ταλαιπωρείσαι με κατσαρόλες.

Οι παρακάτω βασικοί κανόνες θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου:

-Χρησιμοποίησε ανθεκτικό αλουμινόχαρτο, κατά προτίμηση σε δύο στρώσεις, για να μην κινδυνέψει να σκιστεί με αποτέλεσμα να πέσει το φαγητό στη φωτιά.

Λάδωσε το αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό με ένα πινελάκι, διαφορετικά το φαγητό μπορεί να κολλήσει.

Άφησε ένα περιθώριο, στο εσωτερικό του αλουμινόχαρτου, να κυκλοφορεί ο αέρας και να ψήσει ομοιόμορφα το περιεχόμενό του.

Ψήσε το φαγητό στη σχάρα και όχι κατευθείαν στα κάρβουνα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις να σβήσει η φωτιά για να μαγειρέψεις.

-Μην ξεχάσεις να γυρνάς το πακέτο στη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top