Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα. Όμως τίποτα. Ένας καλός ύπνος, είναι εύκολος στη θεωρία αλλά δύσκολος στην πράξη – αυτό το ξέρετε πολύ καλά πια! Αν τίποτα από αυτά δεν είχε αποτέλεσμα, τότε το ψυγείο και γενικά η κουζίνα πάντα κρύβουν τη λύση. Ιδού λοιπόν τρία σνακ που υπόσχονται να σας βάλουν για ύπνο και να σας αποκοιμίσουν το συντομότερο.

1.Μπανάνες

Καταναλώνεται ωμή, τηγανιτή, ψητή ή αποξηραμένη σε στρογγυλές επίπεδες φέτες… Όπως και να τις δοκιμάσετε, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες A,B,E,C καθώς και σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο). Το φρούτο περιέχει κάλιο, και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6-   Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της μελατονίνης, ή αλλιώς της ορμόνης του ύπνου που βοηθά στη ρύθμιση, τι άλλο, του ύπνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Η μπανάνα είναι επίσης τροφή πλούσια και σε ποτάσιο, που λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, δηλαδή ετοιμάζει το σώμα για ύπνο…

2. Βυσσινάδα  

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, και δε σας αρέσουν τα κεράσια, δοκιμάστε κάτι άλλο, τα βύσσινα.  Τα κεράσια –όπως και τα συγγενικά τους βύσσινα-, αποτελούν μια μοναδική πηγή μελατονίνης, μια ορμόνη που παράγει τη νύχτα η επίφυση του εγκεφάλου και την απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να αισθανόμαστε υπνηλία.

3. Μαρούλι

Το μαρούλι στο πιάτο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα και κυρίως αποτελεσματικά. Περιέχει λακτουλόζη, μια ουσία που ενισχύει τη διάθεση για ύπνο, ανακουφίζει από τον πόνο και προωθεί την χαλάρωση.

empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top