Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων. Δεν υπάρχει τίποτα πολύ περίπλοκο σε αυτό το κέικ, αλλά η μικρή επιπλέον προσπάθεια να κόψετε εσπεριδοειδή και να τα προσθέσετε στο κάτω μέρος της φόρμας του κέικ έχει ως αποτέλεσμα κάτι πολύ όμορφο. Το μείγμα φρούτων και βουτύρου διατηρεί το κέικ υγρό και ενώ το θυμάρι είναι εντελώς προαιρετικό, είναι τόσο καλό στο κέικ. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δεντρολίβανο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας εσπεριδοειδή. Χρησιμοποιήσαμε φέτες από κίτρο, πορτοκάλι σαγκουίνι, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και λεμόνια. Προσπαθήστε να γεμίσετε πραγματικά ολόκληρο τον πάτο με φρούτα, κόβοντας φέτες και επικαλυπτόμενες φέτες όσο χρειάζεται.

ΥΛΙΚΑ:

8 – 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΦΡΟΥΤΩΝ

Σπρέι μαγειρικής

4-5 εσπεριδοειδή, όπως ποικιλία πορτοκαλιών, γκρέιπφρουτ ή λεμονιών

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. (1 μπαστούνι) βούτυρο, μαλακωμένο

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλ. γάλα

kitro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί κέικ 9 και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Κόβουμε τα φρούτα σε στρογγυλές φέτες, έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού και απλώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τακτοποιούμε τα φρούτα από πάνω, επικαλύπτοντας ελαφρώς έτσι ώστε το κάτω μέρος να καλύπτεται εντελώς.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και απλώνουμε, προσεκτικά, σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Ψήνουμε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, 35 με 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top