145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».

145231

Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα». Διορθώνεται αυτό το λάθος; Αν ναι, πώς;

Διορθώνεται, αλλά το πώς εξαρτάται από το είδος της σάλτσας. Αν είναι κρεμώδης, π.χ. βασίζεται στην κρέμα γάλακτος ή το βούτυρο, προσθέτουμε λίγη ακόμα από τη βασική κρεμώδη ουσία της ή λίγη καστανή ζάχαρη για να εξισορροπήσουμε την αλμυρή γεύση. Αν η σάλτσα μας έχει ως βάση την ντομάτα, η καστανή ζάχαρη επίσης θα σώσει την κατάσταση, αντισταθμίζοντας την αλμύρα. Αν, τέλος, φτιάχνουμε μια πιο ελαφριά σάλτσα, η οποία π.χ. βασίζεται σε μπαχαρικά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, ώστε η οξύτητά του να εξισορροπήσει το αλάτι.

Η λύση που θα επιλέξουμε εξαρτάται, επίσης, από την πυκνότητα της σάλτσας μας. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ανάλατο ζωμό. Εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο κρασί, αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο εξής κίνδυνος: αν δεν εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ, η σάλτσα μας θα γίνει ελαφρώς πικρή. Σε περίπτωση λοιπόν που καταφύγουμε στο κρασί, αφήνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγη ώρα.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
Back To Top