Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή. Για να επιτύχετε τέτοια αέρινα αποτελέσματα, πρέπει να αναμίξετε ξεχωριστά τα υγρά και τα ξηρά συστατικά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εργασία της γλουτένης και στη δημιουργία μιας πιο σκληρής τηγανίτας. Υποσχόμαστε ότι είναι εύκολο!

Τι είδους ρικότα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε ρικότα με πολλά λιπαρά. Είναι πλουσιότερο και πολύ πιο γευστικό. Το αποβουτυρωμένο δουλεύει μια χαρά εδώ, όμως. Εσείς επιλέγετε.

ΥΛΙΚΑ

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΤΑ

lemricb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουτ. αλάτι

3/4 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο – πλήρες

1/2 φλ. ρικότα

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Βούτυρο, για μαγείρεμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα (ή μέλι)

Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

lemric

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ρικότα και, στη συνέχεια, προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατέψτε με βανίλια, χυμό λεμονιού και ξύσμα.

Προσθέστε υγρά υλικά σε στεγνά υλικά και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και ρίξτε τη ζύμη για τηγανίτες σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες σε κουρκούτι και η κρέπα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, άλλα 3 λεπτά.

Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top