Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Πώς θα βεβαιωθείς λοιπόν ότι διαλέγεις το καλύτερο από τον πάγκο χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις;

1. Παρατήρησέ το. Πρέπει να είναι συμμετρικό και με ομοιογενή επιφάνεια: να μην έχει κηλίδες, μαλακά σημεία ή χτυπήματα. Μερικές γρατζουνιές βέβαια είναι αναμενόμενες και μη ανησυχητικές.

2. Πάρε το στα χέρια σου. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 92%, ένα καλό καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ.

3. Αναποδογύρισέ το. Ρίξε μια ματιά στο χρώμα της βάσης του: πρέπει να έχει το κίτρινο χρώμα του βουτύρου, όχι λευκό ή πράσινο (που σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα) ούτε πορτοκαλί ή καναρινί (που σημαίνει ότι μπορεί να είναι υπερώριμο).

Extra tips:

-Καθώς υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες, το εξωτερικό χρώμα και οι ρίγες δεν είναι ενδεικτικά της ποιότητας ενός καρπουζιού, καθώς διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. Θα βρεις ακόμα και ποικιλίες χωρίς καθόλου ρίγες.

-Μη σε ξεγελάει το ζωηρό κόκκινο χρώμα της σάρκας του: Το λυκοπένιο, η αντιοξειδωτική ουσία που του δίνει το χαρακτηριστικό καρπουζί χρώμα, δεν έχει γεύση. Επομένως η ένταση του χρώματος της σάρκας δεν είναι απαραίτητα ανάλογη προς την ένταση της γεύσης.

empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
Back To Top