Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις μια κουραστική κρύα μέρα απολαμβάνοντας το ποτό σου στο αγαπημένο σου μπαρ, αλλά έχεις πάντα τη δυνατότητα να φτιάξεις και να απολαύσεις ευφάνταστα και εξαιρετικά κοκτέιλ στο σπίτι.

Μπορείς εύκολα να γίνεις bartender και να βρεις συνταγές και υλικά που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα σε βάλουν σε εορταστικό πνεύμα ακόμα και αν δεν έχεις θέρμανση στην πολυκατοικία και ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα φαν των Χριστουγέννων.

Βάλε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τα φώτα ή κλείσε τα εντελώς και άναψε μερικά κεράκια ή άφησε απλώς τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Χαλάρωσε. Έρχονται γιορτές και σου αξίζει να τις περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα.

Το παρακάτω κοκτέιλ είναι αρκετά γλυκό και δυνατό για να σου αφήσει μια αίσθηση θαλπωρής με άρωμα ευτυχισμένης παιδικής ανάμνησης και ένα warm hearted αίσθημα σαν σφιχτή αγκαλιά του πιο αγαπημένου σου ανθρώπου!

Cheers!

 

pep

Peppermintinis

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. τριμμένη σοκολάτα ή σε κομμάτια, λιωμένη

1/4 φλ. θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια

6 σφηνάκια λικέρ λευκής σοκολάτας (όπου σφηνάκια ή απλώς μέρη)

4 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια peppermint schnapps

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Πάγος

3 μικρά ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια για το σερβίρισμα-ντεκόρ και παραπάνω για πασπάλισμα

peper

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε λιωμένη σοκολάτα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθέτησε θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Βύθισε πρώτα τα ποτήρια μαρτίνι σε σοκολάτα και μετά στο πιάτο με τα ζαχαρωτά καλαμάκια. Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στο κάτω μέρος των ποτηριών και στροβίλισέ τα για να καλύψεις το κάτω μέρος των ποτηριών με σοκολάτα. Τοποθέτησε τα ποτήρια στον καταψύκτη ή στο ψυγείο ενώ προετοιμάζεις το κοκτέιλ.

Συνδυάζεις λικέρ λευκής σοκολάτας, βότκα, peppermint schnapps και κρέμα γάλακτος σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίζεις ως την κορυφή με πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Χωρίζεις το ποτό σε 3 ποτήρια και γαρνίρεις με ένα ζαχαρωτό χριστουγεννιάτικο καλαμάκι πριν το σερβίρεις.

Στην υγειά σου!

 

 

empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
Back To Top