Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η επικεφαλής της έρευνας δρ Carol O’Neil, δήλωσε ότι τα αβοκάντο μπορεί να σχετίζονται με μια συνολική καλύτερη διατροφή και μεγαλύτερη κατανάλωση βασικών θρεπτικών συστατικών.

Όσοι το κατανάλωναν τακτικά έπαιρναν περισσότερες ίνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες Ε και C, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Παράλληλα κατανάλωναν λιγότερους υδατάνθρακες, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι σε σχέση με όσους δεν είχαν το αβοκάντο στη διατροφή τους.

Οι λάτρεις του αβοκάντο εμφάνισαν επίσης σε πολύ λιγότερο ποσοστό μεταβολικό σύνδρομο, το συνδυασμό δηλαδή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Παράλληλα είχαν πολύ μικρότερα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που λέγεται ομοκυστεΐνη (homocysteine), που είναι σημάδι σκλήρυνσης των αρτηριών, θρόμβων αίματος και άλλων μορφών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία λογική ποσότητα είναι να καταναλώνει κανείς μισό αβοκάντο την ημέρα, ενώ συνδέουν την προσθήκη του στη διατροφή με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως αντιγηραντική δράση αλλά και αποτροπή καρδιακών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και ίνες. Μάλιστα η κατανάλωσή του προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού, νιώθεις δηλαδή ότι έχεις χορτάσει, για πολύ περισσότερο χρόνο.

Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το 77% των θερμίδων του προέρχεται από λίπος, αλλά πρόκειται κυρίως για ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που βρίσκεται και στο ελαιόλαδο, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί βασική τροφή της μεσογειακής διατροφής, η οποία με την σειρά της έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

*iatropedia.gr

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα φύλλα του καρότου;

Αν βρεις στο μανάβικο ή στη λαϊκή αγορά ρίζες καρότου που διατηρούν ακόμα τα πράσινα φύλλα τους, προτίμησέ τις.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
Back To Top