Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ιταλία και αποτελεί ένα σχετικά δημοφιλές antipasto πιάτο – δηλαδή ορεκτικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται θυμίζουν τα plateau – δηλαδή τις ποικιλίες. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις το περιθώριο να προσθέσεις-αφαιρέσεις όσα υλικά θες, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Δεν μιλάμε βέβαια για ολόκληρο κοτόπουλο, αλλά μόνο για στήθος, οπότε αν το μυαλό σου διαβάζοντας «γεμιστό» πήγε σε ρύζι, κουκουνάρια και λοιπά, ξανασκέψου το!

Για την ακρίβεια, σκέψου το κοτόπουλο ως το «όχημα» ή ως το «σκεύος» για τα υλικά της ποικιλίας – δηλαδή της γέμισης.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

560

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζαμπόν 250 γρμ.

Σαλάμι 250 γρμ.

4 φέτες provolone, χωρισμένο

1 φλ. κομμένη πιπεριά

1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gemistokotopoulob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια σανίδα κοπής και κάνε 5 σχισμές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην το κόψεις εντελώς. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί.

Άλειψε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο και ρίξε ρίγανη, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζεις κάθε στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν, σαλάμι, προβολόνε και πιπεριά και μετά πασπαλίζεις με ελιές και παρμεζάνα.

Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 25 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Μπορείς να το σερβίρεις ως ορεκτικό ή να το συνοδεύσεις με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες ως κυρίως.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 560 θερμίδες, 45 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 40 g λίπος, 13 g κορεσμένου λίπους, 1880 mg νατρίου

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top